Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

Biskup iz Mozambika

Dana 10-og veljače susretu frame prisustvovao je biskup Adriano Langa. On je inače biskup Inhambane u Mozambiku (Afrika) i trenutno je u posjetu Bosni na 9 dana.


To se pokazalo kao dobra prilika da mladi iz Fojnice kroz biskupovu priču pobliže upoznaju Afriku, afričku kulturu i vjerski život jedne od najsiromašnijih zemalja svijeta. Nakon upoznavanja framaši su dobili priliku za postavljanje pitanja biskupu Adrianu, a pitanja nije manjkalo. Gvardijan fra Miro Relota bio je prevoditelj u ovoj priči jer je biskup govorio talijanski. Neki su sa njim komunicirali na engleskom, a biskup je vrlo rado odgovarao na pitanja i uz to dodao po neki osobni savjet za rast u vjeri, koja je zapravo temelj jedinstva njegove zemlje, ali i cijeloga svijeta.

Ivana Bošnjak

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo