NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Kako su framaši u Bučićima dočekali došašće?

26. studenoga, umjesto u vjeronaučnoj dvorani naše župe kao inače, za redoviti susret naše Frame lijepo nas je ugostila obitelj jednog našeg framaša u svojoj obiteljskoj kući.
bucici
Peteročlana obitelj Miličević ustupila je svoj topli dom i sama prisustvovala framaškom susretu na inicijativu sestre Vlatke Dujmović, duhovnog asistenta Frame Bučići.
 
Ideja je vratiti obiteljsku molitvu u domove, unijeti framaški duh u njih i pokazati roditeljima što njihova djeca rade na Frami i zašto odvajaju svoje vrijeme za oblikovanje sebe u takvom vidu duhovnog života.
 
Susret prožet pjesmom, molitvom, smijehom i osjećajem zajedništva početak je susreta „Framaške obitelji“ pokrenutih radi što bolje priprave za dolazak Isusa Krista. Razgovorom o vlastitim obiteljima, boljim upoznavanjem framaša međusobno koji su različite dobi, zanimanja i aspiracija doživjeli smo ono što sveti Franjo kaže da je najvažnije: zajedništvo.
 
Službeno, susret je završen molitvom krunice na nakanu obitelji Miličević i obitelji svih framaša, svih onih obitelji iz čijih se domova čuje buka, svađa, psovka, tuča, ružna riječ. Molitva za molitvu koja će zamijeniti svu buku i nemir. Molitva za sve nas koji čekamo slavlje rođenja Isusa Krista.
 
Neslužbeno, jer framaški susret nema određeno vrijeme trajanja, nakon molitve i blagoslova, susjedstvo obitelji Miličević orilo se od slavljenja Boga sviranjem i pjevanjem, a naposlijetku smo dogovorili slijedeći susret i njegovog domaćina.
 
Sestra Vlatka, koja je nedavno stigla u našu župu i preuzela ulogu duhovnog asistenta, između ostalog spomenula je da u nama framašima vidi dobrotu i neiskvarenost. Sjeme koje kako kaže: „...treba zalijevati molitvom i sakramentima“.
 
Frama Bučići

KALENDAR DOGAĐAJA

Veljača 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17