Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

Domaljevac - U našoj župi svete Ane u Domaljevcu već se tradicionalno svake godine u subotu uoči svetkovine Krista Kralja ili na samu nedjelju Krista Kralja slavi obred primanja, davanja i obnova obećanja u Franjevačku mladež Frame Domaljevac.primanja framadomaljevac

 

Danas na 34. nedjelju kroz godinu na svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenja, 20. studenoga, za vrijeme đačke svete Mise u 9: 30 sati nakon godinu dana šesnaestero mladića i djevojaka primljeni su, odnosno po prvi put su dali ili obnovili svoja obećanja u bratstvo Franjevačke mladeži. Misno slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, duhovni asistent Frame Domaljevac. Pjevanje za vrijeme svete Mise animirao je Bend "VIS Fenix" Frame Domaljevac.

Kao uvod u misno slavlje predsjednik Frame Marijan Mikolić je pročitao meditaciju "Što tražiš od mene?" od autora J. Galota, svećenika Družbe Isusove.

Na početku misnog slavlja fra Bono je istaknuo kako je ovo vrhunac Godine milosrđa posebno za ovu grupu mladih župe koji se već nekoliko godina okupljaju oko Frame, jer su u Kristu Kralju prepoznali lice milosrdnog Oca koji ih poziva da budu prepoznatljivi znak u svojoj župi, što će se očitovati u življenju franjevačkoga poziva po primjeru svetoga oca Franje, siromaška iz Asiza.

Nakon službe riječi i propovijedi, prije samog obreda primanja i obnove obećanja u bratstvu, potpredsjednica Frame Ivana Perišić je pročitala poučni tekst "Šimu, zvani Petar" iz knjige "Isus, Sin Čovječji" od autora H. Džubrana. Zatim je uslijedio obred primanja i obred obnove obećanja u Frami. Nakon što je Marijan Mikolić, predsjednik Frame, prozvao svakoga osobno, u bratstvo je primljeno sedmero, a devetero ih je obnovilo obećanja. Na kraju obreda slijedilo je davanje znaka TAU primljenim u bratstvo i potpisivanje.

U molitvi vjernika oni koji su primljeni u bratstvo Franjevačke mladeži izrekli su svoje molitvene nakane po zagovoru svetoga Franje Asiškoga za Crkvu, za Franjevačku mladež, za Duhovne asistente i članove FSR-a. Posebno su molili na kraju Godine milosrđa, da Gospodin Isus Krist Kralj svega stvorenja, koji je lice Očeva milosrđa, po zagovoru svetoga Franje obnovi djecu i mlade naše župe.

Također, Vijeće mjesnoga bratstva je odlučilo da se obred izbora Vijeća više ne održava po običaju na prvu nedjelju Došašća nego da se ubuduće izbor Vijeća održi na samu svetkovinu Krista Kralja poslije obreda primanja, davanja i obnove obećanja u bratstvo.

Danas, poslije svete Mise i nedjeljnog obiteljskog ručaka imali smo obred izbora Vijeća Franjevačke mladeži Frame Domaljevac. Obred izbora Vijeća koji smo započeli znakom križa, te uz službu riječ: čitanja iz Djela apostolskih (6, 1-6), Pripjevnog psalama (Ps 24), Evanđelja po Mateju (Mt 20, 20-28), uz franjevačka čitanja Spisa svetog Franje i zaziv Duha Svetoga. Nakon glasovanja za izborno Vijeće, predsjednika, potpredsjednika, tajnika, blagajnika i voditelja formacije te nakon proglašenja izabranih obavismo i njihovo službeno primanje. Obred izbora u Vijeće završismo molitvom franjevačke mladeži i blagoslovom serafskog oca sv. Franje. Nakon izbora Vijeće bratstva Frame župe Domaljevac sačinjavaju slijedeći mladi župe: Anamaria Ćošković, predsjednica, Maria Josić, potpredsjednica, Maria Koturić, tajnica, Ivana Perišić, blagajnica i Ana Rukavina, voditeljica formacije . Kao delegati područnog bratstva Bosne Srebrene Franjevačke mladeži frame za vrijeme obreda izbora Vijeća prisustvovali su Katarina Miličić i Martina Nedić iz mjesnog bratstva Frame Tolisa bio je fra Ivo Bošnjak, župni vikar i duhovni asistent Frame župe Tolisa.

Nakon današnjeg bogatog programa fra Bono se zahvalio starom Vijeću na svemu dobrom što su učinili za svoju Framu u Godini Božanskog milosrđa, a novom Vijeću zaželio je plodonosan radu u godini koja je pred nama.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo