Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

unnamedDana 2. listopada 2016. u samostanu sv. Franje Asiškog u Gučoj Gori održano je primanje i obnova zavjeta 180 framaša. Na primanju i obnovi zavjeta sudjelovali su framaši iz nekoliko susjednih bratstava: Nove Bile, Viteza, Bučića, Doca te naši framaši iz Guče Gore.

Svetu misu je predvodio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent, koji je u svojoj propovijedi objasnio framašima što znači biti član Frame i kako da svojim životom svjedoče da su pravi Kristovi sljedbenici. Framaši su obećali da će živjeti kao pravi nasljedovatelji sv. Franje Asiškog, te je svaki framaš dobio prigodnu narukvicu koja ga treba podsjećati na njegovo obećanje. Poslije su se svi framaši zabavili i okrijepili u prostorijama samostana. Nadamo se da će sljedeće godine u Gučoj Gori biti još više framaša i da će oni koju su izabrali biti framaši svojim životom svjedočiti Isusa Krista. Mir i dobro!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo