Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

SivšaU periodu od 16. – 19. lipnja 2016. godine u Župi sv. Ante Padovanskog održalo se četvrto Dječje ljeto, pastoralni projekat Frame Sivša.
Početkom kalendarske godine animatori su zajedno s duhovnim asistentom fra Željkom Nikolićem počeli osmišljavati četverodnevni edukacijsko - kreativni kamp za osnovnoškolce s područja Usorskog dekanata.

Nakon višemjesečne pripreme, uz pomoć animatora iz Zenice i Ovčareva, započela je realizacija ovogodišnjeg projekta u prostorijama Osnovne škole Ivana fra Frane Jukića gdje se okupilo više od 180 sudionika, animatora i volontera.
Prvi dan Dječjeg ljeta započeo je molitvom te pozdravom organizatora i predstavljanjem animatora nakon čega je uslijedio rad u malim skupinama. Na samom početku sudionici su imali priliku razmišljati o milosrđu i socijalnim problemima u svijetu i domovini što predstavlja važnu temu, kako za Crkvu tako i za cjelokupno društvo. Tijekom ostalih dana govorili su o važnosti komunikacije i problemima koji se mogu javiti tijekom nje, životnim prilikama svakog od nas, vremenu u kojem se nalazimo te raznim biblijskim događajima i likovima što je omogućilo dublje upoznavanje kršćanstva i Crkve.
Sivša1Poslijepodnevni program sačinjavale su razne kreativne radionice gdje su se sudionici okušali u izradi svijećnjaka, zidnih satova i drugih dekorativnih i upotrebljivih predmeta, ali se i lijepo zabavili te međusobno upoznali.
Pri samom kraju dana uslijedio je zabavni program ispunjen igrama i plesom te ove godine i vodenim igrama tijekom kojeg su se sudionici zajedno s animatorima uspjeli osvježiti, ali i dobro nasmijati.
Dječje ljeto je završilo svečanom svetom misom u nedjelju, 19. lipnja, te prigodnom izložbom radova nastalih tijekom kreativnih radionica.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji i realizaciji četvrtog Dječjeg ljeta u Župi sv. Ante Padovanskog u Sivši.
AT

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo