Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Već četvrtu godinu zaredom, Frama Fojnica, zajedno s duhovnim asistentom fra Domagojem Šimićem

, organizirala je „Dane dječjeg zajedništva“ u župi Duha Svetoga u Fojnici, u razdoblju od 14. do 16. lipnja. Framaši su animirali 83 djece uzrasta od drugog do šestog razreda osnovne škole.

U tri dana, koliko je trajao kamp, djeca su stekla mnogo novih znanja, a posebno su naučila mnogo o mjestima u kojima je boravio sv. Franjo Asiški. Framaši i djeca su svaki dan započinjali misnim slavljem. Prvog dana djeca su podijeljena u sedam skupina u kojima su ostala tijekom cijelog kampa, a svaka skupina je nosila ime nekog talijanskog mjesta u kojemu je boravio sv. Franjo. Pored aktivnog rada u skupinama, djeca su zajedništvo pokazala i sudjelujući u brojnim igrama i plesovima kojima su ih učili animatori i volonteri. Posebno su se zabavila drugog dana, kada su pjevala karaoke i imala zadatak „našminkati“ svoje animatore i volontere te ih tako spremiti za izlazak u grad.

Ova tri dana dodatno su obogatile igre s vodom koje su djeca uvijek s radošću dočekivala. Posljednjeg dana, djeci se na kampu pridružila i dramska grupa iz Viteza, pod vodstvom Anele Križanac, koja je izvela predstavu pod nazivom „Kako nastaju ružne riječi“. Iako ih je nebo blagoslovilo kišom, djeci i framašima ništa nije moglo pokvariti sreću i veselje ovih dana. Djeca su ostvarila mnogo novih poznanstava i shvatila koliko je zajedništvo važno u životu.

                                                                                            

Mirela Šimunić

 

 

 

 

 

 

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo