Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

uskopljeU srijedu, 1. lipnja 2016. godine, pod večernjom sv. misom, u zajednicu Franjevačke mladeži Uskoplje primljeno je 23 simpatizera. Pored primanja novih framaša, 32 framaša su dala i obnovila svoje obećanje. Ovogodišnje geslo je poruka pape Franje izrečena u Sarajevu „ Gradimo mostove“ .

Euharistijsko slavlje je predvodio fra Marko, duhovni asistent frame Suho Polje, a u svojoj propovijedi je poručio kako Frama ne treba biti ograničena na prostor crkve i župnog dvorišta nego otvorena prema svijetu i okolini gdje žive. Također je istaknuo važnost 13341948 10204916351467753 1964566665 npovezanosti mladih i gradnje mostova jedni prema drugima. Pjevanje je animirao vokalno-instrumentali sastav „ Novo nebo“ iz Zenice , te tako uljepšao misno slavlje. Također, ovom svečanom događaju prisustvovali su gosti, famaši iz Bugojna, Suhog Polja, Zenice, Jajca i Rame-Šćit
Nakon euharistijskog slavlja u dvorani „OŠ Uskoplje“ mladi su nastavili druženje, gdje su uskopaljski framaši pripremili objed i zabavni program uz karaoke festival, nagradne igre , dobru svirku i dobro druženje. Framašima su se kroz zabavu pridružili i ostali župljani Uskoplja. Tako je cijeli program prerastao u jedan radosni događaj cijele župe.
Framaši su se za ovaj dan pripremali kroz trodnevnu duhovnu obnovu, koju su pripremili vijećnici Frame Uskoplje .

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo