Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

kreševoFramaši iz Frama Kiseljak, Kreševo i Lepenica - Banbrdo imali su zajednički obred primanja i obećanja 23. travnja 2016. godine, pod geslom „Potaknuti Božjom milošću!“. Obred primanja i obećanja održao se u Kreševu, a 54 framaša je primljeno u bratstvo franjevačke mladeži, dok je njih 70 prvi puta dalo ili obnovilo svoja obećanja.

Naša Frama Kreševo postala je brojnija franjevačka obitelj za 35 novih framaša koji su primljeni u Framu, a 36 je framaša s obećanjima. Sveto misno slavlje započelo je u 18 sati, a predvodio ga je fra Ivica Radić, duhovni asistent Frame Zenica, u koncelebraciji s ostalim duhovnim asistentima. Framaši iz Zenice su također i animirali i uljepšali ovo misno slavlje radnosnim pjesmama. Framaši su u procesiji unijeli kamenje koje su donijeli iz Međugorja gdje su framaši iz Kreševa bili na duhovnoj obnovi, a simboliziraju grijeh, odnosno milost Božju koja oprašta sve naše grijehe. Sam obred uveličali su framaši iz ostalih nama bliskih Frama, a to su Frame Brestovsko, Busovača, Bučići, Fojnica , Sarajevo i Visoko, te im se i ovim putem zahvaljujemo na dolasku i druženju. Nakon svete mise druženje se nastavilo u prostorijama osnovne škole gdje su framaše ponovno zabavljali mladi i nadareni glazbenici iz Zenice. U glazbi su se okušali i drugi framaši kroz karaoke i pjevanje s bendom, a framaši iz Kreševa su za sve goste pripremili malu predstavu pod nazivom „Tvoje lice zvuči poznato“.
I ovim putem se u ime svih framaša zahvaljujemo svima koji su bili dio ovog našeg slavlja i koji su nam svojim dolaskom, osmijehom i radošću uljepšali obred primanja i obećanja u Framu.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo