Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

suho poljeNa nedjelju Dobrog Pastira, 17. travnja 2016. godine slavili smo pod pučkom misom u našoj župi Suho Polje obred primanja i davanja obećanja Frame.
Misno slavlje je predslavio fra Marinko Baotić, domeštar novaka na Gorici-Livno, a u koncelebraciji su bili fra Marko Ešegović meštar novaka i fra Marko Jukić župnik. Novaci su pjesmom animirali euharistijsko i framaško slavlje.
Naše ovogodišnje geslo bilo je: 'Što imaš ako nemaš Boga? (sv. Augustin).

Fra Marinko nam je na nedjelju Dobrog Pastira uputio riječi ohrabrenja i u hodu kroz život za Kristom po uzoru na sv. Franju.
U Framu je primljeno 8 novih članova, a 16 ih je obnovilo svoja obećanja. Framaši aktivno sudjeluju životu župe, u liturgiji kao čitači i pjevači. I kad odu na studij ostaju povezani s Framom, a kad dođu u slobodne dane uključe se u zajednicu Frame i župe.
Naše slavlje su uzveličali framaši iz Bugojna, Livna i Šujice s kojima smo nakon misnog slavlja nastavili druženje u Hrvatskom domu- Fra Filip Kunić.
U znak naše brige za okoliš u župnom dvorištu posadili smo drvo, a kao jedna od zabavnih igara bila je potezanje konopa.
Hvala svima koji su bili naši gosti. Hvala Bogu! Do sljedećih primanja i obećanja: Mir i dobro!
Frama Suho Polje

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo