Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

12993394 10209141532720713 4732755779143037106 nDana 10. travnja 2016. Frama Sarajevo je proslavila obred primanja i obećanja pod geslom “Odvaži se i budi hrabar!“ Geslo je izabrano iz knjige proroka Jošue, te je poticaj mladima na odvažnost i hrabrost u življenju svoje vjere.
Obredu je prethodilo zajedničko promišljanje framaša o smislu i važnosti teksta koji izriču prilikom davanja obećanja, a koje je animirala predsjednica Frame Bosne Srebrene Marija Trogrić.

 

Slavlje je uveličao i područni duhovni asistent fra Danijel Rajiću u koncelebraciji fra Marija Jurića, fra Jose Oršolića, fra Domagoja Šimića i duhovnog asistenta sarajevske Frame fra Davora Dominovića. U svojoj propovijedi osvrnuo se na današnju situaciju potičući da se mladi odvaže i izađu iz strahova i svjedoče istinu i ljube. Istaknuo je kako su i sami apostoli bivali u raznim iskušenjima, ali su u ljubavi prepoznavali Isusa, te su i sami padali, ali Isus daje novu šansu da se podignu iz svojih padova i nastave slijediti ga, ljubeći. Primanja i obećanja uveličao je svojim pjevanjem i VIS Sveti Josip koji su animirali sveto Misno slavlje, te framaši gosti iz Nove Bile, Visokog, Fojnice i Kreševa. Na kraju misnog slavlja predsjednica Doris Trogrlić je zahvalila svima i pozvala na druženje. Da će svoju mladost posvetiti Kristu i kroz godinu dana koja slijedi, obećalo je 13 studenata – 13 mladih života odvažnih da budu Franjine biljčice u svijetu koji više no ikada raste u svojoj gordosti, a sve manje otvara dlanove Božjoj milosti.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo