Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

Novi animatori FRAME UskopljeOd 13. do 15. travnja 2016. održana je mjesna Škola animatora Frame Uskoplje pod geslom „Gradimo mostove“ (papa Franjo). Na mjesnoj školi animatora sudjelovalo je 13 framaša: Ivona Čurić, Ivana Herceg, Ivona Juričević, Magdalena Lagetar, Ivana Ljubas, Iva Nikolić, Martin Oreč, Sara Petrović, Ana Protuđer, Ivona Sabljo, Valentina Sesar, Viktor Šekerija i Ana Zeko.

Program Škole sastojao se od kreativnog, zabavnog, edukativnog i molitvenog dijela. Tema prvog susreta, kojeg su predvodile Katarina Bošnjak i Lidija Đikić, bila je „Animatori? Tko? Što?“. Predstavljena je sama definicija i cilj animiranja, također i način koji ih čini framaškim animatorom.
Drugi susret su predvodili Marko Batinić i Ivan Sesar uz temu „Kako treba izgledati jedan framaški susret“. Pokazali su bitne sitnice koje susret čini zanimljivijim. Neizostavni dio programa, prvog i drugog dana, bila je pjesma, ples i poučne igre gdje su novi animatori pokazali svoju energiju.
Posljednji dio programa činio je molitveni dio, te je organizirano klanjanje za nove animatore. Također su dodijeljene diplome, koje je uručio predsjednik Marko Batinić, s čime je mjesna Škola animatora završena.
Na ovoj školi svi sudionici su zakoračili i prešli stepenicu dalje u formiranju animatorskog identiteta kako bi mogli bolje „dati dušu“ svojoj zajednici i truditi se što više animirati ostale mlade.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo