Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

U nedjelju, 3. travnja 2016. godine, na Mali Uskrs, Frama Kreševo je zajedno sa Franjevačkim samostanom i HKD Napredak organizirala humanitarnu priredbu koja se održala u Napretku. Svi prilozi koji su se skupili na ovoj priredbi namijenjeni su za oboljelu obitelj Lučić s Meljina. Iza nas je naš najveći blagdan, Uskrs, a kroz vrijeme korizme su framaši nastojali činiti što više dobrih djela koja su nastavili činiti i nakon korizme i Uskrsa, jer je to također put sv. Franje kojeg svi slijedimo.

U programu priredbe koja je počela u 19:0h sudjelovao je bend naše Frame, Phila, s pjesmama Oprosti Majko i Stvoreni za nebo, zatim mali framaši s uskrsnom recitacijom i pjesmom Mi želimo uzdić Isusa, a glavni dio priredbe bila je predstava Frame Posuški Gradac pod nazivom „Zaboravljeni Bog“. Framaši iz Posušja su bili u posjeti Kreševu prije dvije godine kada su ih framaši ugostili u svojim domovima, a to prijateljstvo smo odlučili njegovati i pozvati ih ponovno budući da imaju aktivnu dramsku sekciju. U nedjelju jutro se pred kreševskim samostanom našlo dvanaest mladih iz Hercegovine koje su dočekali naši framaši, a nakon kratkog upoznavanja i druženja svi su zajedno sudjelovali na svetoj misi u 11:00h. Nakon svete mise nastavilo se druženje i sklapanje novih prijateljstava sve do navečer kada je počela priredba. Naravno druženje, pjesma, ples i smijeh bili su neizbježni i nakon priredbe, sve dok naši gosti nisu krenuli svojim kućama.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Frami Posuški Gradac koji su svojim dolaskom i predstavom obogatili ovu priredbu i pomogli nam učiniti dobro djelo, ali također i nasmijati naše župljane, te unijeti radosti i veselja u naš svakodnevni život.

„Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.“ (Mt 25, 45)

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo