Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

12788086 10205713861390592 1988773428 nU nedjelju, 13. ožujka 2016.god., naše su dugogodišnje framašice Ana-Marija Knežević i Marija Trogrlić, održale članovima Franjevčkog svjetovnog reda u Brestovskom predavanje na temu “FSR i Frama – jedna obitelj”. Oduševljenje ovakvim vidom zajedništva između mladih i “onih malo manje mladih” bilo je uzajamno.

Ovo je bio prvi put da su članovi Frame vodili redovnu mjesečnu skupštinu FSR-a. U mnogim mjesnim bratstvima suradnja između FSR-a i Frame nerijetko je zapostavljena, iako bi trebalo biti upravo suprotno: “Frama čini osobitu obvezu Franjevačkoga svjetovnog reda kao dio njezinoga pastorala mladih i zvanja. Zbog toga su svjetovni franjevci dužni pratiti mlade i pomoći im u dozrijevanju njihova poziva i uvođenju u život bratstva.” (Frama: put franjevačkoga poziva, čl. 14). Posebno nam je drago što je predstavnica FSR-a Snježana Medić bila prisutna na našim zadnjim susretima, čime su oni dobili jednu novu dimenziju. Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti, na dobro cijele Franjevačke obitelji.

Luka Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo