Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

DSC00010U DUHU GODINE BOŽANSKOG MILOSRĐA u župi svete Ane - Domaljevac mi, ministrantska zajednica i Franjevačka mladež - Frama, pripravu za naš najradosniji kršćanski blagdan Božić započeli smo na PRVU NEDJELJU DOŠAŠĆA, 29. prosinca 2015. za vrijeme đačke svete mise u 9: 30 sati molitvom vjernika za očeve. DRUGE NEDJELJE DOŠAŠĆA molitvom vjernika za majke. TREĆE NEDJELJE DOŠAŠĆA molitvom vjernika za djecu te na ČETVRTU NEDJELJU DOŠAŠĆA molitvom vjernika za obitelj.

                 Mnogi od nas, ministranta i franjevačke mladeži, radosno sudjeluju u tim programima a posebno za vrijeme svetih misa zornica. Mi, ministranti, framaši i članovi župnog zbora nastavili smo tradiciju da misna čitanja za vrijeme svetih misa zornica  prvog tjedna došašća čitaju ministranti, drugog framaši, trećeg članovi župnog zbora a četvrtog ministranti i framaši.

                Za vrijeme svetih misa zornica sudjelujemo i u HUMANITARNOJ AKCIJI FRAME BIH U DOŠAŠĆA. Ove godine odlučili smo svoju ruku pomoći pružiti našim najmlađim anđelima. Naime,  Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ iz Širokog Brijega ustanova je za rehabilitaciju djece s oštećenjem kognitivnog i/ili motoričkog razvoja, koja se trenutno nalazi u teškoj financijskoj situaciji i upitan je nastavak njihovog rada.

                Na DRUGU NEDJELJU DOŠAŠĆA, 6. prosinca 2015. pripremili smo jedan veoma lijepi program prigodom svetoga Nikole, biskupa koji smo oslovili pod geslom "Darovi za dobru djecu" i na taj način maloj djeci župe još ljepše dočarali ovogodišnje druženje na blagdan svetog Nikole, biskupa.

                Osim što sudjelujemo u svim događajima što su vezani za pripravu Božića, mi, članovi Franjevačke mladeži sudjelujemo i u programu Božićne čestitke "Frama Angelus". Nakon dugog napornog rada i uloženog truda snimili smo Božićnu čestitku za Framu RUMBOCI.  Potaknuti primjerom pape Franje da medije koristimo u svrhu širenja Djela Božanskog milosrđa lijepim riječima i gestama čestitali smo Božićne i novogodišnje blagdane našem bratstvu u Rumbocima u DUHU GODINE BOŽANSKOG MILOSRĐA

                I nakon četiri tjedna došašća i svetih misa zornica na kojima sudjeluje veliki broj i nas ministranta i framaša naša priprava za naš najradosniji kršćanski blagdan Božić polako se približavala vrhuncu. Na ČETVRTU NEDJELJU DOŠAŠĆA,  20. prosinca 2015. na Trgu općine Domaljevac - Šamac mi, Franjevačka mladež već treću godinu zaredom sudjelujemo u programu "U susret Božićnoj radosti" koja se tradicionalno održava prije Božića pod pokroviteljstvom općinskog načelnika općine Domaljevac - Šamac. Prigodom toga čitanjem meditativnog teksta: "Božić je otajstvo", približili smo župljanima u GODINI BOŽANSKOG MILOSRĐA poruku Božića, da je Sin Božji došao na zemlju da nas nauči novu igru: Tko će biti manji?

                U utorak, 22. prosinca 2015. u Hrvatskom Domu, na Trgu Domaljevac veliki broj nas ministranata sudjelovao je i u školskoj Božićnoj priredbi koju svake godine organizira naša Škola u Domaljevcu prigodom Božićnih blagdana.   

                Sutradan, u srijedu, 23. prosinca 2015., u Hrvatskom domu, na Trgu Domaljevcu, dramska grupa djece, ministranata i framaša i ove je godine  pripremala Božićnu priredbu. Prigodom toga pripremili smo Božićnu predstavu: "Navještenje i rođenje Ivana Krstitelja" te smo odaslali u DUHU GODINE BOŽANSKOG MILOSRĐA Božićnu poruku svim našim vjernicima.   

                Svojom izvedbom mi, djeca, ministranti i mladi dirnuli smo prijatelje, roditelje i ostale župljane, te smo tako jedni druge uveli u slavlje Božićnih svetih misa.

                Na blagdan Bogojavljenja, 6. siječnja 2016. poslije svetih misa i blagoslova vode na Bogojavljenje, te zajedničkog ručka za sve one koji su hodali za vrijeme blagoslova obitelji u župi, pastoralnog i ekonomskog vijeća i župnog zbora, mi ministranti okupimo se svi na zajednički blagoslov župnog stana gdje borave naši svećenici i naše časne sestre. Poslije blagoslova zadržimo se na zajedničkom druženju uz sokove, kolače i podjelu slatkiša što ih naši svećenici dobiju prigodom blagoslova za nas ministrante.

                Posebno treba istaknuti da se svake  godine sve veći broj odraslih, djece i mladih s puno ljubavi i odricanja uključuje u pripremu božićnog programa, kao poklona za sve župljane.

                Još jedna lijepa tradicija, zar ne? Složiti ćete se, zaslužuje svaku podršku i riječi pohvale koju možemo uputiti jedni drugima u GODINI BOŽANSKOG MILOSRĐA.

Mir i dobro!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo