Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

12299325 1039517666112384 2152100348525939773 nU nedjelju, 22. studenog 2015. god., održan je svečani obred primanja i davanja obećanja u Frami Brestovsko pod geslom: "U Bogu mom je snaga moja sva!". Ovaj se obred u našoj župi već dugi niz godina održava na svetkovinu Krista Kralja. Ove je godine u naše mjesno bratstvo primljeno pet framaša, a njih 26 je obećalo slijediti Isusa Krista po primjeru svetoga Franje.

Sveto misno slavlje u 11 h predvodio je fra Danijel Rajić, duhovni asistent Frame i OFS-a Bosne Srebrene uz koncelebraciju fra Domagoja Šimića, duhovnog asistenta Frame Fojnica i fra Damira Pavića, duhovnog asistenta naše Frame. Došli su nas podržati framaši iz Fojnice i Kiseljaka dok su framaši iz Kreševa svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali ovaj događaj.
Za obred smo se pripremali na redovnim susretima petkom navečer, ali je svakako kruna pripreme bila duhovna obnova u Međugorju dan prije obreda. Sa međugorskog Podbrda svaki je framaš ponio kamenčić koji je u nedjelju stavio pred oltar. Time smo simbolično Gospodinu predali naša tvrda i okorjela srca i zamolili smo Ga da ih promijeni. O simbolici srca govorio je i fra Danijel koji je rekao da Isus, za razliku od zemaljskih vladara, želi biti vladar ljudskih srdaca.
Postulanti iz Visokog, koji su došli zajedno sa fra Danijelom, svjedočili su o svome duhovnom pozivu i objasnili što je to postulatura kako bi promovirali duhovna zvanja među mladima. Domaći framaši su poslije izveli prigodan igrokaz u kojem su na moderan način prikazali biblijsku priču o Davidu i Golijatu. Uslijedio je i zajednički ručak u dvorani ss. klarisa gdje smo nastavili sa bratskim druženjem.
Iako Frama Brestovsko vuče svoje korijene još iz 1996. godine, ovo je zapravo šesta godina kako aktivno djelujemo u životu župne zajednice. Zahvalni smo na svim milostima i dobrima koja nam je dragi Bog udijelio tijekom ovih godina i vjerujemo da će ih biti još dosta!
Luka Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo