Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

         Domaljevac 1U crkvi Sv. Ane – Domaljevac u subotu, na spomendan Prikazanja Blažene Djevice Marije, 21. studenog, tijekom sv. mise trinaestero mladića i djevojaka primljeni su, odnosno prvi put su dali ili obnovili svoja obećanja, u bratstvu Franjevačke mladeži. Misno slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, duhovni asistent Frame Domaljevac.

           U slavlju je sudjelovalo i 30-ak ministranata. Na početku misnog slavlja fra Bono je naglasio važnost nutarnjeg i izvanjskog preobraženja činom primanja u Framu i davanjem obećanja: pozvani  su biti znak u svojoj župi, što će se očitovati u ozbiljnosti življenja i čitanjem Svetoga pisma i franjevačkih spisa. Nakon službe riječi umjesto propovijedi framašica Ružica Matić je pročitala meditativni tekst "IZABRAN" iz knjige "Osjetiti se ljubljenim" od autora H. Nouuvn.  Poslije meditativnog teksta uslijedio je obred primanja i obred obećanja u Framu. Nakon što je Anabela Franjić, predsjednica Frame Domaljevac, prozvala svakoga osobno, u bratstvo je primljeno jedna djevojaka, šestero ih je prvi put dalo obećanja življenja evanđelja u bratstvu, a šestero ih je obnovilo obećanja. Na kraju obreda fra Bono je svakom podijelio znak TAU i čestitao.

          Domaljevac 3Poslije svete mise framaši i ministranti su se okupili u župnoj dvorani i nastavili zajedničko druženje uz mali veseli i zabavni program. Nakon ugodnog druženja uslijedio je izbor novog Vijeća koji smo započeli znakom križa, zazivom Duha Svetoga i službom riječi: čitanja iz Djela apostolskih (6, 1-6), Pripjevnog psalama (Ps 24), Evanđelja po Mateju (Mt 20, 20-28) te uz franjevačka čitanja Spisa svetog Franje. Izbor vijeća je vodio framaš iz Frame Tolisa, a prisustovao je i njihov duhovni asistent fra Ivo Bošnjak.

 

 Domaljevac 2Obred izbora u vijeće završismo molitvom franjevačke mladeži i blagoslovom serafskog oca sv. Franje. Nakon izbora Vijeće bratstva Frame župe Domaljevac sačinjavaju slijedeći mladi župe: Marijan Mikolić, predsjednik; Ivana Perišić, potpredsjednik; Maria Koturić, tajnik; Ana-Maria Ćošković, blagajnik i Ana Rukavina, voditelj formacije.

            Nakon današnjeg bogatog programa fra Bono se zahvalio starom Vijeću na svemu dobrom što su učinili za svoju Framu u protekloj godini, a novom Vijeću zaželio je plodonosan radu u godini koja je pred nama. 

Frama Domaljevac 

MIR I DOBRO!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo