Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

slika obećanjaDana 07. 11. 2015. u samostanu sv. Petra i Pavla u Tuzli, Franjevačka mladež koja djeluje pri ovom samostanu, pristupila je obredu primanja i davanja obećanja. Obred primanja i obećanja mladih framaša, nagrada je mladima za pripreme i napore, kako bi što svečaniji bio današnji dan. Geslo ovogodišnjih obećanja „Tebi na dar“, naslov je naše pjesme koja je izvođena na ovogodišnjem framafestu u Mostaru.

 

                Framaši su, obučeni u majice frame Tuzla,  već od 15 sati u samostanu dočekivali goste i završavali pripreme za večerašnje misno slavlje. Mladi framaši iz Sivše i Vukovara, došli su sa svojim duhovnim asistentima, bratski i prijateljski podržati i ohrabriti mlade iz Tuzle u njihovoj odluci.  Svečano misno slavlje započelo je procesijom framaša s upaljenim svijećama kroz samostansku Crkvu uz pjesmu „Tebi na dar“.  Misno slavlje u 18 sati predvodio je fra Željko Nikolić, duhovni asistent frame Sivša, uz svećenike iz samostana i okolnih župa. Framaši su pod svetom misom, obećali da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu, živeći njegovo Evanđelje u bratstvu franjevačke mladeži. Obredu primanja i davanja obećanja pristupilo je 22 framaša, od toga 12 primljenika i 10 obećanika. Fra Željko Nikolić, hrabrio je mlade u propovijedi, da se ne boje onoga što obećavaju. Ovi mladi su nada naše franjevačke zajednice, ali i mjesne Crkve.

Nakon svete Mise, fra Mario Divković pozvao je goste na okrijepu u samostan na okrijepu, koju su pripremili framaši i njihove obitelji. Nagrada svim gostima bio je skeč koji su framaši osmislili i odglumili u samostanskoj galeriji Kristijan Kreković. Skeč je popraćen ovacijama, i nakon skeča mladi su ostali i sudjelovali u programu koji je bio pripremljen samo za njih.  

Obred primanja i davanja obećanja, bila je lijepa prilika za upoznavanje ostalih framaša ali i životna odluka za Isusa Krista. Za neke su ovo bila prva obećanja, a nekima četvrta i peta, ali svi su bili jednaki i uistinu sretni i veseli, jer je ovo bio za njih veliki korak u njihovom vjerničkom životu.

Frama Tuzla

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo