Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

KreševoDusseldorfFramu Kreševo posjetili su članovi Frame Dusseldorf od 8. do 13. listopada 2015. godine. Predvođeni duhovnim asistentom fra Petrom Ćirkom i pastoralnim suradnikom Franom Milićem, odgovorili su tako na posjetu naše Frame u mjesecu svibnju kada smo bili njihovi gosti u Dusseldorfu. Došlo je 25 framaša iz Dusseldorfa.

Za framaše je bio pripremljen prigodan program tijekom kojeg su posjetili stare samostane u Visokom, Fojnici i Kraljevoj Sutjesci, gradove Mostar, Međugorje i Sarajevo te naravno našu župu Kreševo gdje su bili smješteni u obiteljima naših framaša. Posjetili su i Šumarsku kuću na Šeinoj Stijeni gdje je bilo druženje uz harmoniku i roštilj, a navečer i framaški party u kafiću San Marco, naravno, bez alkohola. Također smo imali zajednički susret petkom a i veselu večer u ponedjeljak.

Od samog dolaska osjetila se pozitivna atmosfera i međusobna ljubav koja se ostvarila tijekom posjeta i druženja i drago nam je da je to moguće ostvariti usprkos međusobnim razlikama. U nedjelju je svetu misu u našoj crkvi predvodio fra Petar, a na kraju svi smo zapjevali par pjesama uz pratnju harmonika. kreševod1Dirljivi susret po dolasku, ali i odlasku framaša popraćen je suzama radosnicama.
Drago nam je što su nam framaši iz Dusseldorfa došli u posjetu i tako učinili ovaj naš mali grad punijim i sretnijim nekoliko dana. Hvala svima koji su pomogli ostvariti ovaj susret, a posebno hvala roditeljima framaša što su otvorili svoje domove i srca za goste. Nadamo se ponovnom druženju i brzom susretu jer stvorena su nova prijateljstva i uistinu poseban je osjećaj biti framaš a ovi susreti i druženja to dokazuju.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo