Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

uskopljeU četvrtak, 1. listopada 2015. godine obećanici FRAME Uskoplje izabrali su novo vijeće koje će FRAMU predvoditi sljedeću godinu dana.

Kao delegat područnog vijeća Frame Bosne Srebrene, izborima je prisustvovala Laura Nenadić, predsjednica FRAME Bugojno, koja je vodila i nadzirala pravilnost izbora kao i duhovni asistent FRAME Uskoplje, fra Josip Mihael Matijanić. Na početku susreta framaši su zazvali Duha Svetoga kako bi među sobom prepoznali i odabrali one osobe koje će savjesno i odgovorno voditi FRAMU u narednoj godini. Nakon molitve uslijedilo je biranje, a pravo glasa imalo je 37 framaša. Za predsjednika FRAME Uskoplje izabran je Marko Batinić, za potpredsjednicu Lidija Đikić, za voditelja formacije Ivan Sesar, za tajnika Katarina Bošnjak, za blagajnika Marin Jurina, a vijeću su, odabirom duhovnog asistenta, pridružena i dodatna dva člana, Martin Oreč i Ivona Mlakić.
Na kraju susreta framašima se obratio duhovni asistent, fra Josip Mihael Matijanić. Pohvalio je staro vijeće koje je jako dobro i odgovorno vodilo FRAMU kroz prošlu godinu te im zahvalio za sav uloženi trud, a novo vijeće blagoslovio kako bi razborito pratili Franjin put i tako za sobom vodili cijelu zajednicu.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo