Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

ZenicaVeć dugo postoji ideja mladih iz zeničkih župa da se ponovno organiziraju i osmisle projekte kojima će dati naziv i ciljeve, pokazati talent, kreativnost, nadograditi znanje i, što je najvažnije, ojačati vjeru. Mladi, koji su već dugo uključeni u različite aktivnosti NCM-a „Ivan Pavao II“, postali su jezgro okupljanja drugih jer su shvatili da im u svijetu u kojem žive nedostaje duhovne obnove.

Zato su ponovno pokrenuli i Framu, koja je 5. rujna ove godine imala svoj prvi susret. Susret je definirao naziv bratstva, prezentiran je logo, razgovaralo se o susretima s drugim Framama, organizaciji hodočašća, kampova, volonterskih projekata, škola animatora, veselih večeri, molitvenih susreta i sl. Prvo okupljanje najavili su letci i plakati u drugim župama kojima su pozvani svi mladi od 15 do 25 godina. Moto zeničke Frame je „Doista, mnogo je zvanih, malo izabranih“ (Mt 22,14) i doista već na prvom susretu okupilo se dvadesetak mladića i djevojaka željnih drugačijeg i osmišljenijeg slobodnog vremena. Već sljedeći susret okupio je veći broj, što je znak da se vijest o Frami proširila među mladima zeničkih župa i da ima mogućnost i snagu da opstane. Okupljanja se odvijaju u crkvi Sv. Ilije Proroka, koja je framašima od početne ideje do realizacije pružila pomoć u organiziranju, materijalnim sredstvima i duhovnom poticaju. Duhovni asistent je fra Ivica Radić koji prati svako okupljanje. Mladi koji čine Vijeće Frame Zenica su: Feđa Jakić (predsjednik), Martina Raić (podpredsjednica), Marijana Fedoš (tajnica), David Adžić (blagajnik) te Ivona Jonjić (voditeljica susreta).
Feđa Jakić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo