Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

dječjeljetobrestovskoPod geslom “Da vaša radost bude potpuna” (Iv 15,11) u našoj župi je od 17. do 19. srpnja 2015. god. održano treće Dječje ljeto. Projekt su organizirali animatori Frame Brestovsko u suradnji sa župnim uredom. Na Dječjem ljetu sudjelovalo je oko pedeset djece (I.-VI.r.) i dvadeset naših animatora. Program je bio zabavno-edukativnog karaktera tako da su dani bili ispunjeni plesom, glazbom, smijehom, raznim igrama, ali i radionicama u kojima su djeca imala priliku proširiti znanje o svojoj vjeri.

Prvi dan smo započeli na najljepši mogući način - svetom misom. Fra Damir je djecu podsjetio da je upravo crkva njihova kuća u kojoj su uvijek dobrodošli. Nakon toga, svaka je grupa dobila zadatak da osmisli ime i zastavu svoje grupe. Tu su djeca doista pokazala svoju maštovitost. Ubrzo je uslijedila prva radionica čija je tema bila Molitva. Animatori su ukazali na važnost molitve, pogotovo svete mise koja je najveća i najljepša molitva.Djeca su dobila zadatak da napišu sami svoju molitvu, a nakon toga su pogledali crtić o svetom Franji Asiškom. Ostatak dana su proveli u igri traženja blaga po crkvenom dvorištu, igricama s vodom u kojima su se dobro zabavili i osvježili te raznim plesovima i bansevima.

Drugi dan počeli smo radionicom o svecima. Tako su naši prerušeni animatori djeci približili sv. Petra, sv. Ivana Pavla II., sv. Dominika Savia, sv. Bernardicu i malenu Nellie od Svetoga Boga. Poslije ove radionice,napravili smo kviz kako bismo provjerili koliko su djeca naučila. Djeca su znala odgovoriti na baš svako pitanje u kvizu. Poslije toga, grupe su osmišljavale svoje plesove na zadanu glazbu. Nakon predstavljanja plesova, uslijedile su Igre bez granica - deset vrlo zabavnih igara u kojima se najspretnijom pokazala grupa Mali ribari. Dan je završen molitvom i zajedničkim fotografiranjem.

Ovogodišnje Dječje ljeto smo završili svetom misom. Na koncu mise, djeca su roditeljima i župljanima otplesala ples uz taktove himne Dječjeg ljeta - Prava je radost. Uslijedila je i prezentacija za roditelje u vjeronaučnoj dvorani. Sigurni smo kako su djeca uživala u ova tri dana, baš kao i mi animatori.
Sve što možemo reći je: Vidimo se i sljedeće godine!

Luka Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo