Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

noviseherdjljetoAnimatori mjesnog bratstva Frame Novi Šeher zajedno s župnikom fra Josipom Tomas organizirali su i ove godine Dječje ljeto. Cilj Dječjeg ljeta bio je privući djecu crkvi te učiniti im ove dane zanimljivima, lijepima, veselima i ispunjenima.

Dječje ljeto se održavalo od 6. do 12. srpnja 2015. godine u vremenskom periodu od 10 do 16 sati. Ovogodišnjem dječjem ljetu prisustvovalo je 100 djece i 16 animatora. Prvo okupljanje počelo je u ponedjeljak, 6. srpnja u 10 sati molitvom, upoznavanjem animatora i razvrstavanjem po grupama. Program se odžavao u vjeronaučnoj dvorani, crkvi i crkvenom dvorištu. Započinjao je i završavao molitvom i plesom. Djeca su bila raspoređena u 4 grupe i svaku grupu su vodila 4 animatora. Tako su naše grupe sebi osmislile svoja službena imena: Pčelice ( 6-7 godina); Minionsi (8-9 godina); Štrumpfovi (10-11 godina) i Gusari (12, 13 i 14 godina). U četvrtak smo s djecom posjetili Sportsko-rekreacijski centar "OAZA MIRA" koji se nalazi nedaleko od naše crkve. Zadnji dan dječjeg ljeta bila je nedjelja gdje su animatori i djeca animirali cijelu pučku misu.

djljetonsCjelokupni program Dječjeg ljeto realiziran je i ove godine uz pomoć granta Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.
Ovih tjedan dana svima će zasigurno ostati još dugo u sjećanju jer je to bio tjedan pun igre, pjesme, plesa, veselja i sklapanja novih prijateljstava. Djeca i roditelji su oduševljeni ovim programom koji se treći put održao u našoj župi i većina ih je izrazila želju da se i sljedeće godine organizira ponovno.

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo