Citat tjedna

"Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!"

Rim 5, 5

kampkreševo28. lipnja završio je svečanom svetom misom i treći po redu Kamp Dječjeg veselja Frame Kreševo. Svetu misu je predvodio fra Mario Jurić koji je u svojoj propovijedi istaknuo važnost vjere i obitelji, posebno danas, kada je djece sve manje. Svi su ponosni bili što se toliko djece okupilo na kampu i što je crkva tu nedjelju, kada se slavio u našoj župi dan obitelji, bila puna djece i njihovih roditelja.

Tema ovogodišnjeg kampa bila je broj 7 pa su djeca učila o 7 svetih sakramenata, 7 glavnih grijeha i 7 dana stvaranja svijeta. Na kampu je sudjelovalo oko 120 djece. Djeca su bila podijeljena u četiri grupe: žuti, crveni, plavi i zeleni, a svaka grupa imala je svoje animatore. Kamp je pripremalo 15 animatora, a također je pomoglo i 20 volontera kojima se i ovim putem zahvaljujemo na pomoći. Kamp je svakoga dana počinjao u 10, a završavao u 16 sati.
Tema prvog dana kampa bila je 7 svetih sakramenata. Najprije se slavila sveta misa koju je vodio fra Mario, a animirao naš bend Philia. Nakon toga su se animatori predstavili djeci i naučili ih određenim pravilima, te ih podijelili u spomenute četiri grupe. Grupe su imale zadatak osmisliti svoje ime i oslikati zastavu. Kamp je također imao i himnu, a ove godine je to bila Waka Waka. Nakon kreativnog dijela djeca su kroz 4 punkta naučila osnovno o svakom sakramentu od naših animatora koji su im pokušali prenijeti svoje znanje na što zanimljiviji način. Nakon punktova svi su imali mogućnost dokazati svoje znanje u kvizu, ali i vještinu jer je pitanje mogao odgovoriti samo onaj koji prvi riješi slagalicu. Kao i obično slijedio je ručak, a nakon ručka igre na kojima su grupe mogle osvajati bodove.
kampkreševo1Animatori su smatrali da je važno da djeca nauče nešto i o glavnim grijesima pa je to izabrano za temu drugoga dana. No prije same radionice svi su naučili još jedan ples, a to je Happy i slikale su se razglednice. Po jedan animator iz svake grupe izvukao je papirić na kojemu je pisalo što njegova grupa treba predstavljati na razglednici pa su tu bili ribari, bebe, frizeri i kraljevi i kraljice. Nakon razglednica uslikana je i velika zajednička slika, a ove godine je to bilo srce s brojem sedam u sredini. Poslije poziranja djeca su posjetila 4 punkta na kojima su kroz igrokaze i priču s voditeljima punkta naučili nešto novo o grijesima, odnosno o 7 glavnih grijeha. Kao i prethodnog dana imali su ručak i igru, Poštar i lov na blago, za koju im je bilo potrebno stečeno znanje.
Posljednjeg dana tema je bila 7 dana stvaranja svijeta. Djeca su i ovoga dana naučila jedan novi kratki ples, te ponovili himnu s prvog kampa Hey baby. Zatim su pogledali video o stvaranju svijeta i s animatorima su slijedili 4 punkta na kojima su mogli naučiti kako je to Bog stvarao zemlju i što je stvorio koji dan. Na punktovima su bili kreativni i izradili su nebo puno zvijezda i oblaka na kojima je svako dijete ostavilo svoje ime kao uspomenu na kamp, a također su i crtali sve što je Bog stvorio na zemlji, te su pisali dobre i loše osobine ljudi. Taj dan su poslije ručka bile i dugo iščekivane vodene igre na kojima su opet skupljali potrebne bodove za pobjedu.
Kamp je završio u nedjelju svetom misom, a nakon mise animatori, volonteri, te djeca i njihovi roditelji okupili su se još jednom u vjeronaučnoj dvorani kako bi pogledali pripremljen video o kampu i malo se nasmijali. Grupa s najviše osvojenih bodova jest žuta i to su ovogodišnji pobjednici, a kao nagradu za sudjelovanje svako dijete je dobilo Tau. Druženje se još malo nastavilo i ispred dvorane, a djeca su zaplesala naučene plesove.
Tina Tolić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo