Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

frameU Kiseljaku su u subotu 25. travnja održana primanja i obećanja FRAMA: Banbrdo, Kiseljak i Kreševo. Misno slavlje predvodio je fra Mario Jelić, samostanski i župni vikar, te duhovni asistent FRAME Jajce. Geslo ovogodišnjih primanja i obećanja bilo je : “Idi i popravi moju Crkvu”.

U skladu s geslom – djelomično preuzetim iz Drugog životopisa svetog Franje Tome Čelanskog – organizirali smo i ulaz framaša u crkvu. Naime, u kutu naše župne crkve imali smo jednu porušenu „crkvicu“, s gomilom porušenog materijala oko sebe. Svaki framaš uzimao je dio tog porušenog materijala i simbolično ponovno gradio „crkvicu“. Kako je ulazna povorka bila manja, i količina materijala se smanjivala, da bi na koncu potpuno nestala, a „crkvica“ bila obnovljena.
Broj primljenika u FRAMU Kiseljak je 12, a 42 naša framaša su prvi put dali ili obnovili svoja obećanja. Misno slavlje prekrasnim pjevanjem i sviranjem uljepšao je Bend FRAME Jajce. Po završetku sv. mise svi smo se uputili u kriptu naše župne crkve. Nakon kratkog odmora i blagovanja hrane, uslijedila je zanimljiva predstava dramske sekcije FRAME Kiseljak “Ko je ovdje lud?”. Smijeh i opuštenu situaciju koju je unijela predstava, nastavila je i vesela večer, u kojoj su framaši podijeljeni u grupe, a zatim su svi prošli naših šest zanimljivih igri. Cilj igara bio je sakupiti što veći broj bodova, zato ih je pratila velika koncentracija uz burno navijanje. Druženje je nastavljeno uz svirku i pjesmu.Veliko hvala svima koji su došli i uzveličali naša primanja i obećanja – FRAMAMA: Brestovsko, Busovača, Fojnica, Novi Šeher, Vareš, Visoko, a posebno hvala FRAMI Jajce, koju su naši framaši ugostili i u svojim kućama. Nadamo se da im je bilo lijepo i očekujemo ponovna druženja.

Tina Tomičić, Frama Kiseljak

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo