Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Bila-Dana 19. travnja 2015. na treću Vazmenu nedjelju u župi Bila kod Livna održano je svečano primanje mladih u Franjevačku mladež. Sveto misno slavlje predvodio je duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Danijel Rajić uz koncelebraciju župnika fra Ćire Lovrića i duhovnog asistenta Frame Ljubunčić fra Ivice Matišića. Župna crkva je bila ispunjena vjernicima i mladima koji su bili obučeni u plave majice posebno pripremljene za tu svečanu priliku.

 Pod svetom misom u Framu je primljeno 36 mladih koji su odlučili slijediti Krista po primjeru svetog Franje. Geslo primanja Frame Bila je bilo „ Ti si naš život“. Mladi su primili franjevački križ - tau koji će ih podsjećati na put koji su odabrali. Svetu misu svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su bend mladih Frame Bila i župni zbor. Za organizaciju primanja u Framu pobrinula se č.s. Anđelka Jukić. Nakon svete mise časne sestre iz župe su skupa sa framašima pripremile zakusku u župnoj dvorani gdje su se framaši družili, a nakon toga se u dvorištu poigrali i kolo.

Franjevačka postulatura Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo