Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Domaljevac - Župa Domaljevac pripada Šamačkom dekanatu, Toliškom arhiđakonatu, Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Uz selo Domaljevac obuhvaća još i naselja Hrast, Novo Naselje, Turjak, Pejiće, Ćoškoviće, Matić Malu, Srimac, Strugu i Kalište. Uz župnu crkvu sv. Ane,  župa se ponosi veselom družinom ministranta koja se raduje svakom ministrantskom susretu, druženju i sudjelovanjem na nedjeljnim misama u 8, 9,30 i 11 sati. Njih 24 jednom tjedno se sastaju na ministrantskim susretima gdje razgovaraju o različitim temama, vezano uz ministrantsku službu.

 

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 15. ožujka 2015., župa Domaljevac radovala se šestorici novih ministranata, koji su pod đačkom svetom misom u 9: 30 sati primljeni u zajednicu poslužitelja oltara obredom primanja po ministrantskim obećanjima i oblačenjem ministrantskih haljinica. Dakle, naša ministrantska zajednica od 24 ministranata bogatija je za Mandalenu Franjić, Ana Mariju Josić, Lanu Oršolić, Mariju Petrović, te sestre Katrinu i Ivonu Lucić. Posebno želimo naglasiti da se ministrantica AnaMarija Josić pridružila svojoj sestri Antoniji Josić koja je već ministrantica. Pored njih su tu sestre Katarina i Josipa Leovac, Ljubica i Veronika Koturić te Katarina i AnaMarija Matić.

I za kraj što reći još o sebi? Možemo mnogo toga... Ali možda bolje da vas sve pozdravimo riječima: „Povjerovali smo ljubavi... evo me!".

Fra Bono Kovačević

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo