Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

osovaDana 21. veljače 2015. godine u prostorijama župne dvorane održani su redoviti godišnji izbori vijeća Frame Osova. Izbore smo započeli molitvom i pjesmom, uz prisustvo našeg duhovnog asistenta, fra Miroslava Jonjića, te delegata područnog bratstva Frame Bosne Srebrene, Ante Kelavića, koji je predvodio izbore. Pravo glasa imalo je 15 obećanika naše Frame.

Nakon uvodnog obreda, Ante nam je objasnio ulogu vijeća u bratstvu, uputio nekoliko poticajnih riječi te naglasio da je vijeće jednog bratstva zapravo njegovo ogledalo u Crkvi i društvu. Nakon čitanja Svetog Pisma i fra Miroslav nam se obratio, istaknuvši zadovoljstvo radom starog vijeća u protekloj godini te je rekao kako je uvjeren da će se taj pozitivan rad nastaviti na dobrobit cijele zajednice. Nakon zaziva Duha Svetog, pristupili smo izborima.

Novoizabrano vijeće naše Frame čine:
Matea Jurić (predsjednica)
Josip Jurkić (potpredsjednik)
Ivan Bakula (tajnik)
Marija Zekić (blagajnik)
Andrea Antukić (voditelj formacije)

Nakon izbora, fra Miroslav je udijelio blagoslov novoizabranom vijeću, te smo obećali da ćemo vjerno služiti svojoj Frami, biti odgovorni kroz cijelu godinu i nastojati Framu Osova i dalje prikazivati u najboljem svijetlu. Mir i dobro!

Ivan Bakula, tajnik

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo