Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

Primanja i obećanja Frame BrestovskoVeć tradicionalno, svetkovina Krista Kralja je dan kada framaši župe Brestovsko, pred braćom framašima i cijelom župnom zajednicom, kažu svoje ''EVO ME!''. Tako je ove godine, 23. studenog, u našoj župi održan svečani Obred primanja i davanja obećanja Frame Brestovsko, pod geslom ''Ti si Božje djelo''. Petnaest framaša je primljeno u bratstvo Franjevačke mladeži, a 27 dalo obećanje življenja Evanđelja po uzoru na sv. Franju. 

Primanje u bratstvo i davanje obećanja je zasigurno najljepši događaj u životu svakog framaša. Za ovaj Obred smo se pripremili kroz duhovnu obnovu. Misno slavlje u 11 sati predvodio je fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Framaši su u procesiji ušli u crkvu držeći se za ruke tvoreći lanac, simbol našeg zajedništva.

Našu odluku su došli podržati framaši iz drugih župa: Busovača, Fojnica, Kiseljak i Kupres. Bend Antonius iz Sarajeva je animirao sveto misno slavlje.

Nakon svete mise uslijedio je zajednički ručak u dvorani kod s. klarisa koje su pozdravile sve okupljene. Bratsko druženje smo nastavili kroz pjesmu i ples.  Za sve prisutne framaši su pripremili prigodan skeč uz geslo i himnu ovogodišnjih primanja i obećanja. Pogledali smo i video o našem djelovanju u proteklih pet godina. Naime, Frama Brestovsko je osnovana krajem 1996. godine pa je ovo službeno bio naš 18. rođendan. Prva obećanja framaši su dali 2010. tako da smo proslavili 5 godina našeg aktivnog djelovanja.

Ovim danom, ispunjenim jednostavnim franjevačkim duhom, dokazali smo da je prava radost jedino u Bogu. Na kraju Mu možemo smo zahvaliti na svemu što nam pruža kroz naše bratstvo i zamoliti ga da nam pomogne ostavriti ono što smo danas obećali.

Klaudija Vujica

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo