Citat tjedna

"Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i On će sve voditi."

Ps 37,5

Bugojno- U nedjelju, 12. listopada 2014., u Bugojnu je održano svečano primanje i obnova zavjeta za Franjevački svjetovni red. Duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda,ujedno i meštar postulanata u Visokom, fra Danijel Rajić zajedno sa svojim novim „specijalcima“, pitomcima iz Visokog je predvodio svečano slavlje. U koncelebraciji je bio župnik fra Zoran Tadić, a svoje zavjete je obnovilo 25 članova OFS-a.

 

Ovaj događaj je veoma značajan jer je nekada Franjevački svjetovni red u Bugojnu bio izrazito brojan i aktivan. U povijesti rada mjesnog bratstva je istaknuto da je fra Branko Krilić u Bugojnu primio oko 950 trećoredaca za vrijeme svog desetogodišnjeg rada prije rata.

Predvoditelj misnog slavlja je pozvao sve okupljene vjernike, posebno trećoredce, da ustraju u molitvi za nova duhovna zvanja i obnovu OFS-a. Nakon svete mise, održana je i izborna Skupština mjesnog bratstva koju je predvodio Željko Majdandžić, ministar bosanskog bratstva kraljice Katarine. Izabrano je vijeće koje će nastojati u idućem razdoblju nastaviti svoj rad u duhu sv. Franje i sv. Klare. Provincija Bosna Srebrena je dobila još jedno mjesno bratstvo koje je ponovno kanonski utemeljeno. Župnik je pripremio za goste bogatu okrjepu, a kandidati postulature su poželjeli ponovno doći u predivnu crkvu Sv. Ante u Bugojnu.

 

 

                                                                                            Mihael Anđelović, postulant

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo