Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2024 10 16 at 17.41.03Ovog vikenda, od 13. do 16. rujna 2024. godine, održao se drugi dio XXII. Franjevačke Škole animatora u Visokom. Program smo započeli svetom misom koju je predvodio fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent.

 Nakon toga uslijedila je večera, a zatim i sam program. Framaše su na samom početku pozdravili fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, područni voditelj formacije Nikola Rezo i područna predsjednica Sonja Bošnjak, te ostali članovi vijeća. 

WhatsApp Image 2024 10 16 at 17.39.56

Nakon toga uslijedilo je predavanje područne blagajnice Dore Škoro na temu Animatorski bonton gdje nam je pobliže pojasnila kako se treba ponašati kao animator. Večer smo ukrasili sa igrama i pjesmom koje su predvodili Katarina I Nikola, te smo završili molitvom.

U subotu, nakon jutarnje molitve i doručka uslijedila je podjela po grupama te kružna predavanja. Nakon kratke pauze, prof. Melisa Marija održala je predavanje na temu Glazba kao Molitva.

Ostatak dana proveli su radeći po grupama, zabavnim igrama u dvorani, svirci i molitvi te je uslijedio noćni mir.

WhatsApp Image 2024 10 16 at 17.40.29

U nedjelju smo nakon doručka na svetoj misli zahvalili Bogu na 3 ispunjena i radosna dana. Nakon toga grupe su predstavile susrete koje su pripremili, što su odradili odlično. Nadamo se i vjerujemo da će svi sudionici stečeno znanje moći iskorisiti u svojim mjesnim bratstvima. 

WhatsApp Image 2024 10 16 at 17.41.01

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo