Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

20240615 145050

U subotu, 15. lipnja 2023. godine održan je izbor vijeća Frame Podhum. Izbore je predvodio Antonio Barać, potpredsjednik područnog vijeća Frame Bosne Srebrene i voditelj formacije Frame Livno. Izbori su započeli zajedničkom molitvom, nakon čega su framaši upoznati sa samim tijekom izbora pozvani na ozbiljnost i odgovornost u izboru članova koji će savjesno voditi mjesno bratstvo Frame na dobrobit svih. Antonio je sve ohrabrio i potaknuo na razmišljanje: “Nije isto dolaziti na sastanke frame i biti framaš. Svojim životom svjedočiti kako je lijepo biti dio franjevaštva, živjeti ideal svetog Franje i u Crkvi biti onaj koji je izgrađuje i živi Evanđelje svaki dan.” istaknuo je u nadahnutom obraćanju podumskim framašima.

Novo vijeće Frame Podhum čine: predsjednik Niko Pavlinović, potpredsjednica Gabriela Mihaljević, voditelj formacije Mara Klišanin, tajnik Ante Pavlinović, blagajnik Stipe Čeko, pridruženi članovi Iva Berić i Niko Klišanin.

Iza izbora nastavili smo zajedničko druženje u župnoj kući i sudjelovali smo na devetnici svetom Ivi. Duhovni asistent fra Jurica Periša nakon izbora blagoslovio je novo Vijeće i njihov budući rad, pritom zahvaljući na dosada učinjenom. Vjerujemo kako ćemo zajedno s našim fra Jurom nastaviti ovu Framinu priču koja je ponovno oživjela s njegovim dolaskom u našu Župu.

Zahvaljujemo Antoniju Baraću na dolasku u naše bratstvo te poticajnim i ohrabrujućim riječima. Nadamo se kako ćemo u budućnosti ostvarivati zajedničke projekte koji će biti na duhovnu izgradnju naše frame i našeg zajedništva s drugim mladima. Novom vijeću želimo mir i ustrajnost! 

Mara Klišanin, voditeljica formacije Frame Podhum

20240615 145226

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo