Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2024 02 21 at 15.02.03

Dragi framaši i duhovni asistenti! 

U ovom vremenu izobilja i komocije pozvani smo primijetiti one najmanje koji su potrebni naše pomoći. Pred nama je upravo korizmeno vrijeme koje nas uvijek iznova poziva na odricanje i iskazivanje milosrđa.


Zato, draga braćo i sestre, Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine, odlučilo je i ove godine pokrenuti akciju "Frama za Afriku". Uz pomoć misijskih organizacija Srce za Afriku i Mali Dom, želimo omogućiti djeci iz Afrike bezbrižno odrastanje.

Misionar fra Ivica Perić, smatran srcem Afrike, pokrenuo je projekt Prijatelj Centra Otac Vjeko. Već dugi niz godina cilj mu je isti - pomoći siromašnoj djeci, omogućiti im hranu i školovanje. Za Mali Dom kažu da je mjesto ispunjeno ljubavi i pjesmom u Africi, gdje fra Miro Babić pomaže odbačenoj i bolesnoj djeci. Potaknuti njihovom dobrotom i jednakim ciljem navedenih organizacija, željeli bismo da se i ove godine sva naša mjesna bratstva udruže i uljepšaju život djeci u Africi. Svojom godišnjom uplatom kao mjesno bratstvo omogućavate jednom djetetu (ili više, ovisno o poslanoj donaciji) odlazak u školu, topli obrok, pitku vodu, školsku uniformu i pribor. Iznos koji ćete poslati kao Frama nije određen. Kao znak zahvalnosti djeca će vam slati pisma i slike, a vi ćete pratiti njihov napredak i s njima dijeliti radost. Sigurni da je školovanje najsigurniji put koji omogućava izlazak iz siromaštva te da osnovne životne uvjete zaslužuju svi, potičemo sva mjesna bratstva da se zajedno odazovu na ovaj poziv dobra i tako prikupe dobrovoljne priloge.

Priloge možete slati do 14. travnja 2024. godine na službeni račun: Franjevački svjetovni red u BiH, 71000 Sarajevo, Zagrebačka 18 • ID broj: 4202115470007 • Transakcijski račun: UniCredit Bank 3387202254280197. Na vašim uplatnicama pod svrhu uplatitelja obavezno je navesti o kojem bratstvu i župi je riječ. U svrhu uplate/doznake napisati: Donacija za misije - Frama BiH. 

Za zaprimanje vaših donacija ili za dodatne informacije zaduženi su:
 Petra Bračić, nacionalna predsjednica Frame BiH;
 fra Jozo Hrkać, nacionalni duhovni asistent Frame BiH;
 Matea Ostojić, područna predsjednica Frame Hercegovina;
 Sonja Bošnjak, područna predsjednica Frame Bosne Srebrene.

Od srca vam zahvaljujemo!
Nacionalno vijeće Frame BiH

Fra Jozo Hrkać, Nacionalni duhovni asistent Frame BiH

Petra Bračić, Nacionalna predsjednica Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo