Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Livno 1

U subotu, 20.01.2024.godine, održan je izborni kapitul u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Livno.

Započeli smo molitvom Gospine krunice i slavljem svete mise u 11 sati u župnoj crkvi. Svetu misu slavio je fra Miro Relota, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene, a koncelebrirao je fra Jure Perić, mjesni župnik i duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a Livno. Osvrćući se na današnje Evanđelje, fra Miro je potakao sve da hrabro nastave slijediti Isusa Krista po primjeru svetoga Franje. Rekao je da to nije uvijek baš lak zadatak, čak su i Isusa osporavali i rugali mu se, ali treba znati da je Bog na našoj strani.

Potom se bratstvo okupilo u župnoj dvorani kako bi izabrali one koji će u naredne tri godine voditi ovo mjesno bratstvo. Na samom početku sve prisutne pozdravili su fra Miro i fra Jure, a brat Marijan Begić, područni ministar OFS Bosne Srebrene je ukratko pojasnio sam tijek izbora i što propisuju Pravilo i Generalne konstitucije. Odgovorio je i na par pitanja koja su mu upućena. Kapitulom je predsjedao brat Marijan, a ispravnost su nadgledali fra Miro i fra Jure. Nakon zaziva Duha Svetoga, kratkog čitanja iz Evanđelja i uvodne molitve pristupilo se samim izborima.

Većinom glasova prisutne braće i sestara u novo vijeće su izabrani:

  • Dalibor Periša, ministar
  • Danica Inić, doministra
  • Vesna Konta, učiteljica formacije i povjerenica za Framu
  • Marija Matić, tajnica
  • Terezija Vukanić, rizničarka.

Potom smo se, kako to Obrednik propisuje, pomolili za izabranu braću i sestre, kao i za cijelo bratstvo. Nakon završetka službenog dijela okupili smo se na druženje uz zakusku koju su pripremili fra Jure i braća i sestre iz bratstva Livno. Bilo je zaista lijepo, pa smo i zapjevali i zahvalili dragom Bogu na daru bratskog susreta.

Cijelom bratstvu i članovima vijeća upućujemo srdačne čestitke i želimo im obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na franjevačkom putu. Neka ih sve prati zagovor svetoga Franje i svete Klare.

Livno 2

Marijan Begić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo