Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Guca Gora 1

Tradicionalno, zavjetovanja i primanja članova OFS - a travničkoga kraja obavljaju se u Gučoj Gori, na prvi dan trodnevnice sv. Franji, no i tijekom godine ako se ukaže potreba.

Dana 28. prosinca 2023. godine u 18 sati u Franjevačkom samostanu u Gučoj Gori pod svetom misom koju je predvodio fra Pero Vrebac, duhovni asistent OFS Guča Gora, a koncelebrirao fra Mogomir Kikić, župnik i duhovni asistent OFS Nova Bila, u OFS Guča Gora primljena je sestra Antonija Grganović, a trajne zavjete dala je sestra Blaženka Vidović, OFS Nova Bila.

Obzirom da je mjesno bratstvo OFS-a Guča Gora u obnovi, sestru Antoniju Grganović u Red je primio područni doministar OFS-a Bosne Srebrene brat Nikola Taraba, a u ime Crkve to je potvrdio i blagoslovio fra Pero Vrebac. Trajne zavjete sestre Blaženke Vidović primila je sestra Mirjana Biljaka, mjesna ministra OFS-a Nova Bila, a u ime Crkve ih je potvrdio i blagoslovio fra Mogomir Kikić.

Mjesna bratstva OFS-a travničkoga kraja, već par godina imaju svoje redovite zajedničke mjesečne susrete, stoga je i ovaj događaj između ostalog  bila i prigoda bratskog susreta i druženja dva mjesna bratstva.

Mir i dobro!

 Guca Gora 2

Mirjana Biljaka, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo