Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp slika 2024 01 08 u 20.10.55

Franjevačka mladež Dubrave je u subotu, 16. prosinca 2023. godine na redovitom tjednom zajedničkom susretu organizirala filmsku večer. Pozvani su bili i drugi zainteresirani iz župe Dubrave, a prikazan je i dokumentarni film „Pismo“.

„Pismo“ je dokumentarni film pokreta Laudato si', kojim se ljude želi potkanuti na zauzeto djelovanje oko zajedničkog doma tj. na očuvanje okoliša. Za nas je bio osebno značajan trenutak u filmu kada se radnja seli u talijanski grad Asiz, mjesto rođenja sv. Franje Asiškoga, koji je zaštitnik ekologije.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu na ovu filmsku večer i time pokazali da svi zajedno, potaknuti inspirativnim porukama iz filma, želimo i možemo dati svoj mali doprinos za očuvanje našeg zajedničkog doma, što smo potvrdili i plodnom diskusijom.

Projekt je pomogao Centar za mirovno obrazovanje. 

Frama Dubrave

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo