Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp slika 2024 01 08 na 20.09.31

Franjevačka mladež župe Dubrave kraj Brčkog organizirala je „Adventski kviz“  u Domu kulture u Bijeloj 13. prosinca 2023 godine .

Sudionici kviza bili su učenici i učenice od šestog do devetog razreda osnovne škole, koji su preko online-obrazaca prijavili svoje ekipe. Svaka je ekipa brojila po pet članova.

Organizatori, framaši iz Dubrava, potrudili su se sastaviti pitanja, prilagoditi ih njihovu uzrastu te kroz njih prenijeti ne samo opće znanje nego i ponešto o svetom Franji, franjevačkoj karizmi, osobito o pitanjima ekologije. Voditelji i moderatori su to i uspjeli.

Uz to, cilj „Adventskog kviza“ bio je druženje i igra u realnom vremenu i prostoru sa stvarnim ljudima, uz privremeni odmak od virtualnog svijeta i igara.

Sudionici su pokazali dobro znanje te su zbog toga sve ekipe nagrađene.

Projekt je pomogao Centar za mirovno obrazovanje. 

Frama Dubrave

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo