Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 10 19 at 18.17.24

15.10.2023. godine bio je zaista svečani dan za mjesno bratstvo OFS-a župe Suho Polje. Skupa sa braćom i sestrama trećoredcima iz Livna i Ljubunčića na svetoj misi okupili su se framaši i trećoredci iz ove župe. Misu je predslavio fra Marko Jukić, izaslanik područnog duhovnog asistenta fra Mire Relote, a koncelebrirao je fra Niko Petonjić, župnik i duhovni asistent ovog mjesnog bratstva.

Pod misom je svoje trajne zavjete u OFS-u dala sestra Zdenka Mihaljević. Zavjete je primio područni doministar OFS Bosne Srebrene brat Nikola Taraba, a u ime Crkve potvrdio ih je fra Marko Jukić.
 
Ovo misno slavlje pjevanjem je animirao zbor mjesne Frame.
 
Nakon mise održan je izborni kapitul kojim je predsjedavao brat Nikola uz asistenciju fra Marka. Većinom glasova u novo vijeće MB OFS Suho Polje izabrane su:
 
- Marijana Mioč, ministra
- Violeta Sučić, doministra
- Marina Janjić, učiteljica formacije
- Marta Dumančić, tajnica
- Martina Pavić, rizničarka i povjerenica za Framu
 
Zavjetovanoj sestri Zdenki i svim članicama novoga vijeća želimo obilje Božjeg blagoslova, ustrajnost u pozivu i obavljanju službi koje su im povjerene. Nakon mise i kapitula svi su se okupili u župnom domu na zakuski koju su priredile vrijedne domaćice.
 
Hvala dragom Bogu i svetom Franji na ovoj milosti!
 
WhatsApp Image 2023 10 19 at 18.17.28
 
WhatsApp Image 2023 10 19 at 18.17.29
 
Nikola Taraba, OFS
Ivka Ivić, OFS

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo