Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 10 05 at 18.44.11

Na svetkovinu sv. Franje Asiškoga, 4. listopada 2023., u našoj župi, pod večernjom svetom misom, upriličen je trostruki obred za članove mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda. Nakon pročitanog evanđeoskog ulomka u kojem Isus govori da uzmemo na sebe njegov jaram i da učimo od njega jer je krotka i ponizna srca, uslijedio je obred u kojemu se sedam novih sestara FSR-a, odlučilo pritjeloviti velikoj franjevačkoj obitelji živjeći u svijetu po evanđeoskim savjetima i pravilu zajednice i time preuzeti slatko breme evanđelja, slijedeći primjer sv. Franje Asiškog.

Zatim, nakon obreda primanja novih članova, jedna je sestra ove godine položila svoje prve zavjete i dobila bijeli franjevački pojas kao prepoznatljivi znak zavjeta u franjevačkoj obitelji. A potom su svi članovi FSR-a obnovili svoje zavjete pred oltarom gdje je i sam Krist slobodne volje predao svoj život za sve ljude.

Svetu misu predslavio je fra Ivan Stanić, uz koncelebraciju gvardijana fra Maria Jurića, fra Marijana Oršolića i fra Pere Martinovića, duhovnog asistenta FSR-a u Tolisi, koji je predvodio sam obred. Svetu misu su glazbeno animirali framaši, a na kraju proslave bio je blagoslov naroda moćima sv. Franje. Nakon mise održana je skupština FSR-a na kojoj su sudjelovalo i nekoliko framaša koji su uljepšali susret i druženje svojim sviranjem i pjevanjem.

U nadi da će naša franjevačka obitelj još rasti i živjeti autentično svoj kršćanski po uzoru na sv. Franju, kako u našoj župi Tolisi, tako i u svim drugim, pozdravljamo vas želeći svima: mir i dobro!

WhatsApp Image 2023 10 05 at 18.44.11 1

WhatsApp Image 2023 10 05 at 18.44.11 2

 

Fra Ivan Stanić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo