Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 07 18 at 10.43.21

Dječje ljeto u župi Ljubunčić održano je od 10. do 12. srpnja. Preko 90 djece u dobi od 5 do 12 godina zajedno sa 16 animatora proveli su tri dana u veselju i zajedništvu. “Put oko svijeta” je bila ovogodišnja tema. Framaši su pripremili razne radionice, igre i plesove. 

 
Prvi dan započeo je upoznavanjem s djecom, molitvom i podjelom u grupe. Unutar grupa smo održali radionice u kojima je djeci bio zadatak osmisliti vlastitu državu i naslikati njenu zastavu i kartu. Nakon toga smo prešli na igre po grupama, a zatim i na igre natjecateljskog karaktera u kojima su djeca dodatno učila o raznim državama i naučila mnoge zastave. Dan smo završili plesom i sladoledom.
 
Drugi dan smo započeli molitvom i nakon toga održali radionice unutar grupa u kojima su djeca izrađivala i slikala nešto što im se najviše sviđa kod pojedinih država. Kao i prvog dana, poslije radionice igrali smo razne igre. Kroz igre djeca su ponovila ono što im je već poznato o mnogim državama, ali isto tako su i naučili nove informacije i zanimljivosti. Nakon igara, dan smo završili plesom i opuštanjem uz palačinke.
 
Treći dan, djeci najzanimljiviji, bio je vodeni dan. Dan smo započeli svetom misom, a nakon toga druženje smo nastavili uz igre u kojima su djeca uživala polijevajući se i prskajući vodom. Nakon igara, opustili smo se i družili uz roštilj.
 
Hvala dragom Bogu na snazi koju nam je darovao, lijepom vremenu koje nas je pratilo kroz sva tri dana i na radosti koju su djeca nosila u sebi i dijelila s nama. 
 
Hvala našem duhovnom asistentu što nam je sve omogućio i podržavao nas, kao i svim dobrim ljudima na podršci.
 
I na kraju hvala djeci na sudjelovanju i roditeljima što su imali povjerenja u nas i prijavili svoju djecu koja su nam uljepšala ova tri dana. Nadamo se da ćemo i ubuduće organizirati ovaj, svima nama, vrlo drag projekt. 
 
WhatsApp Image 2023 07 18 at 10.43.22
 

WhatsApp Image 2023 07 18 at 10.45.04

WhatsApp Image 2023 07 18 at 10.45.04 1

 
 
Mir i dobro!
 
 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo