Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 07 01 at 11.07.46

 

Od 21. do 25.6. u župi Kreševo je održan Kamp dječjeg veselja, najveći projekt Frame Kreševo. Tema ovogodišnjeg Kampa su bile Olimpijske igre (4 elementa: zemlja, zrak, vatra, voda), a cilj je bio da djeca, osim što su kroz radionice obradili ta 4 elementa, kroz igre prođu skoro sve vrste olimpijskih sportova.

Prvi dan smo započeli svetom misom, nakon čega smo objasnili pravila i podijelili djecu u 4 grupe. Svaka grupa je imala zadatak naslikati svoju zastavu. Zatim su započele radionice koje su se bazirale na temu zemlje. Djeca su imala priliku saditi cvijeće, crtati različitim plodovima zemlje i naučiti još mnogo toga. Poslije radionica bilo je vrijeme za ručak, a nakon toga na red su došle i igre.
 
Tema drugog dana je bila element vode. Taj dan djeca su na radionicama učila o korisnosti vode u svakodnevnom i vjerskom životu te smo im kroz skeč prikazali Isusovo krštenje na rijeci Jordanu. Nakon radionica uslijedile su igre kroz koje smo htjeli da djeci bude što zanimljivije te smo iskoristili vruć dan prskajući se vodom.
 
Treći dan smo započeli izradom zajedničke olimpijske zastave. Nakon toga na red su došle radionice gdje su djeca kroz skečeve, predavanja i eksperimente naučila mnogo o vatri u povijesti, svakodnevnom životu i Bibliji. Poslije radionica uslijedila je velika igra. Sve 4 grupe su se natjecale istovremeno tko će prije završiti sve izazove i riješiti zagonetke.
 
Četvrti dan smo započeli izradom zmajeva. Na radionicama smo obrađivali element zraka. Nismo dozvolili kiši da nas spriječi pa smo održali i igre u kojima su djeca uspjela isprobati neke od olimpijskih sportova.
 
Zadnji dan je započeo svetom misom nakon koje smo u dvorani okupili roditelje i djecu, priredili im zajednički video te proglašenje pobjednika. Sve prisutne je pozdravila Kristina Lukić, predsjednica Frame Kreševo. Naš cilj je bio da kroz video roditeljima prikažemo što su sve njihova djeca radila prethodna 4 dana.
 
Zahvalni smo dragom Bogu što je sve prošlo u najboljem redu i nadamo se da ćemo i narednih godina uspjeti organizirati ovaj naš projekt.
 
WhatsApp Image 2023 07 01 at 11.07.45
 

WhatsApp Image 2023 07 01 at 11.07.45 1

 
 
Mir i dobro!
Nikolina Tvrtković, tajnica Frame Kreševo
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo