Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 06 23 at 19.21.47

U srijedu 21. lipnja na prvi dan Trodnevnice svetom Ivi, Frama Podhum imala je obred Primanja i Obećanja pod geslom „Bog malo traži ali puno daje“. Svečano misno slavlje predslavio je fra Nikola Pejčin, područni duhovni asistent Frame Bosne srebrene u koncelebraciji fra Jure, župnika i duhovnog asistenta i fra Miroslava Ištuka – Pikulića iz samostana na Gorici.

Fra Nikola je posebno istaknuo kako je glavna zadaća svakog framaša naviještati Krista po primjeru svetog Franje. „Dragi framaši čestitajući vam danas ovaj vaš dan želim vam da u duhu naše franjevačke karizme budete odvažni u svjedočenju evanđelja. Kako bi u svijetu donosili radost i dobrotu svim ljudima bez ikakvih razlika. Želim vam da odgovorno, dobro i pošteno obavljate svoje dužnosti i da budete hrabri u ovoj našoj stvarnosti u kojoj se nalazimo te da uistinu budete stvoritelji i donositelji nade za bolje sutra, vaše obitelji, vašeg društva i vaše obitelji“ naglasio je fra Nikola.
 
Nakon lijepih i poticajnih riječi uslijedio je obred Primanja i Obećanja. U Framu Podhum primjeno je novih 10 framaša koji su dali svoja prva obećanja a 31 je obnovilo obećanja na godinu dana. Zbor Frame Vidoši svojim pjevanjem uzveličao je ovo euharistijsko slavlje.
 
Bože Sabljić, tajnik Frame, svima je zahvalio ovim riječima: „Draga braćo i sestre vjernici, framaši, hodočasnici sv.Ivanu Krstitelju, sve vas srdačno pozdravljam. Prvo bih zahvalio dragom Bogu na ovom prekrasnom danu i Duhu Svetomu koji je nadahnuo naše framaše da se okrenu putu svetoga Franje. Ovom prilikom čestitam svim našim novim primljenicima koji su odlučili biti „Glas u pustinji  ovoga svijeta“. Zahvaljujem u ime svih nas našem fra Nikoli Pejčin koji je vodio ovo sveto misno slavlje. I ovom bih ga prilikom zamolio da preuzme jedan mali dar od naših framaša. Hvala svima vama draga braćo i sestre koji ste izdvojili malo svoga vremena i nama uistinu uljepšali ovaj dan svojim dolaskom. Hvala svim framama koje su nas došle podržati a to su: Frama Livno, Frama Čuklić, Frama Ljubunčić, Frama Bila, Frama Vidoši.
Veliko hvala Frami Vidoši koji su svojim glasom zaista uveličali i uljepšali ovo sveto misno slavlje. Također oni su bili na našem prošlom obredu primanja i pjesmom i zajedništvom podržali nas u našim nakanama. Hvala i našem Ivanu Krželju čije će fotografije biti vječna uspomena na današnji dan. I na posljetku veliko hvala osobi bez koje Frama Podhum ne bi ponovno zaživjela. Ta osoba ima znatan doprinos i neizrecivu važnost u izgradnji novijih temelja Frame Podhum. Hvala našem fra Juri. Još jednom svima veliko HVALA!“
 
Na kraju svima se obratio fra Jurica i svima zahvalio na dolasku i pozvao na druženje u crkvenom dvorištu. Ovaj odan je bio posebno i lijepo iskustvo i lijepa uvertira u proslavu našeg patrona. Danas kad mladi odlaze iz naših krajeva i ne nalaze smisao u vjeri i Crkvi mi smo odlučili biti dio Frame i biti bolji ljudi i Bogu svome dati malo a on neka umnoži.
 
Svima srdačan i pozdrav od svih iz Frame Podhum kod Livna.
Mir i dobro!
 
WhatsApp Image 2023 06 23 at 19.30.22
 
WhatsApp Image 2023 06 23 at 19.30.22 1
 
WhatsApp Image 2023 06 23 at 19.30.22 2
 
Ante Pavlinović

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo