Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 06 09 at 14.25.11

 

U nedjelju, 04.06.2023. godine, na blagdan Presvetoga Trojstva, u župi Rođenja Blažene Djevice Marije Ljubunčić bratstvo Franjevačkog svjetovnog je obilježilo prvu godišnjicu kanonskog ustrojstva bratstva i izbora mjesnoga vijeća.

Svetu misu slavio je fra Miro Relota, područni asistent OFS Bosne Srebrene i nacionalni duhovni asistent OFS-a BiH, a koncelebrirali su fra Mario Jelić, mjesni župnik i duhovni asistent OFS-a župe Ljubunčić, fra Niko Petonjić, župnik i duhovni asistent bratstva OFS-a Suho Polje, fra Nikola Pejčin, župni vikar iz Livna i regionalni asistent Frame i OFS-a, fra Marko Jukić, bivši duhovni asistent bratstva Ljubunčić i kao i bratstava Livno i Suho Polje, te fra Nikola Livaja, đakon župe Ljubunčić.
 
Pod ovom svetom misom u bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda primljen je brat Drago Ištuk. Obred primanja predvodio je je brat Marijan Begić, ministar Franjevačkog svjetovnog reda provincije Bosne Srebrene, a u ime Crkve potvrdio je fra Miro Relota. Potom je 10 nazočnih članova OFS-a Ljubunčić obavilo obred obnove zavjeta. Kao uspomenu na današnji dan svoj braći i sestrama uručen je blagoslovljeni znak tau, a bratu Dragi i Pravilo i Generalne konstitucije OFS-a.
 
Ovo slavlje mjesnog brastva OFS-a župe Ljubunčić svojom nazočnošću uveličali su braća i sestre iz mjesnih bratstava OFS-a Livno i Suho Polje, kao i Frama župe Ljubunčić koja je pjevanjem animirala misno slavlje.
 
Nakon gozbe za Stolom Gospodnjim, okupili smo se u Domu svetoga Ante, gdje su vrijedni domaćini priredili zakusku za sve nazočne. Hvala mjesnom bratstvu Ljubunčić na skromnim ali veoma lijepim darovima koje su uručili fra Miri i bratu Marijanu. Veliko hvala fra Marku Jukiću na neumornom radu sa Franjevačkim svjetovnim redom! Njegovom zaslugom i uz Božju pomoć obnovljena su bratstva Livno, Suho Polje i Ljubunčić. Neka ga dragi Bog nagradi za sve što je činio i još uvijek čini. Bogu hvala na ovom daru bratskog susreta, umnažanja radosti i franjevačkog zajedništva!
 

WhatsApp Image 2023 06 09 at 14.25.14

WhatsApp Image 2023 06 09 at 14.25.17

WhatsApp Image 2023 06 09 at 14.25.19

 
 
 
Marijan Begić, OFS
Zdenka Lijović OFS
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo