Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 06 09 at 14.11.07

S velikom radošću ikonu Kraljice franjevačke obitelji preuzeli smo 29.05.2023. godine od mjesnog bratstva OFS Guča Gora.

U utorak, 30.05.2023. godine, na večernjoj svetoj misi oko ikone Kraljice franjevačke obitelji se okupila Franjevačka mladež - Frama, Franjevački svjetovni red, Školske sestre Franjevke, naši franjevački bogoslovi i dragi svećenici franjevci - doista cijela franjevačka obitelj.
 
Prije mise smo molili krunicu a potom u svečanoj procesiji u crkvu smo ušli noseći ikonu naše Nebeske Majke. Svetu misu slavio je fra Marinko Pejić, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS, a koncelebrirali su fra Antonio Baketarić, mjesni i područni duhovni asistent Frame, fra Stipan Radić, gvardijan samostana na Bistriku i vlč. Ljubo Zadrić, djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II".
 
Pod ovom svetom misom 3 mladih je primljeno u Framu a 7 ih je dalo obećanja na godinu dana. Slavlje su uveličali i članovi Frame župe Novi Šeher. Bilo je to doista slavlje od kojeg srce zaigra od radosti. Bogu Hvala!
 
Ikona je u našoj crkvi narednih dana čašćena na jutarnjim i večernjim misama, a prije mise molili smo Krunicu i Litanije. Nakon večernje mise 01.06.2023. ikona predana nacionalnoj ministri OFS BiH sestri Ivani Vidović, nacionalnoj ministri OFS BiH, koja ju je odnijela u Ramu na nacionalni kapitul OFS i Frame u Ramu.
 
Bogu hvala na ovom daru franjevačkog zajedništva i na svim milostima koje smo primili dolaskom ikone Kraljice franjevačke obitelji u našu zajednicu.
 
WhatsApp Image 2023 06 09 at 14.11.07 1
 

WhatsApp Image 2023 06 09 at 14.11.07 2

 
 
MIR I DOBRO!
 
Marijan Begić, OFS

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo