Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 05 29 at 12.43.41

 

Dragi framaši i duhovni asistenti!

Pozivamo Vas na Školu bosansko-franjevačke povijesti, koja će se održati od 9. do. 11. 6. 2023. godine, u prostorijama Konvikta Franjevačke klasične gimnazije u Visokom. Početak programa je u petak u 17 sati. Geslo je: Sve što katolička vjera ima u Bosni, iza Boga, plod je franjevačkog truda i znoja! (Papa Leon XIII.)
 
Cilj Škole bosansko-franjevačke povijesti je ponuditi osnovne informacije i okvire za razumijevanje bosansko-franjevačke povijesti, te osposobiti framaše za vođenje susreta Frame u mjesnim bratstvima na navedenu temu, ponuditi im ideje i znanje za animiranje, te ih potaknuti na kreativno razmišljanje, djelovanje i vrednovanje vlastite povijesti.
 
Škola bosansko-franjevačke povijesti novi je projekt Franjevačke mladeži (Frame) Bosne Srebrene. Organizirat će se dva puta godišnje. Ovo je prvi termin u ovoj godini, a drugi koji bude organiziran bit će nastavak prvoga, što znači da bi na oba termina trebali sudjelovati isti framaši. Svako mjesno bratstvo može poslati po dvoje framaša. Ukoliko smatrate potrebnim da iz vašega bratstva treba sudjelovati veći broj, javite nam, a mi ćemo u skladu sa slobodnim mjestima odgovoriti na vaš upit.
 
Participacija po sudioniku za hranu i smještaj iznosi 50 KM. Sa sobom trebate ponijeti posteljinu i ručnike. Prijaviti se možete putem službene e-mail adrese: frama.fsr.bs@gmail.com, najkasnije do 5. 6. 2023. godine.
 
Mir i dobro!
Leona Barešić, područna predsjednica
Fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo