Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 05 28 at 13.18.26

 

Dragi framaši i duhovni asistenti!

Pozivamo vas na Franjevački hod, koji će se održati od 26. 7. do 3. 8. 2023. godine. Ovogodišnja ruta je: Rama – Uskoplje – Bugojno – Jajce – Asiz. Cjelokupni program se sastoji od pješačenja, rada u skupinama, molitve, pjesme i slavlja sv. mise, a smještaj je po obiteljima ili u školskim dvoranama. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajnija mjesta vezana za život sv. Franje, a usput ćemo posjetiti i grad Padovu gdje se nalaze svetišta sv. Ante i sv. Leopolda.
 
Franjevački hod je hodočašće i duhovna obnova za framaše, kojim se želi postići da nauče nešto više o franjevaštvu te da prodube svoj poziv i obnove vjeru. Konačni cilj i vrhunac je potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli 2. kolovoza. Na hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), s tim da prednost imaju obećanici, uz napomenu duhovnim asistentima i mjesnim Vijećima da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati.
 
Broj framaša je ograničen. Iz svakog se bratstva može prijaviti po pet (5) zainteresiranih, s tim da prva dva (2) na listi idu sigurno na hod, a ostali (3) samo ukoliko neka druga bratstva ne prijave svoje članove. Naime, Franjevačka mladež Bosne Srebrene broji preko 30 bratstava i cilj nam je da svako bratstvo na hodu bude zastupljeno. Ukoliko neka bratstva ne prijave svoje članove, drugi će imati mogućnost sudjelovanja s više framaša. O tome ćete biti informirani nakon isteka roka prijava.
 
Participacija iznosi 200 eura po osobi. U prijavi je potrebno dostaviti osnovne podatke framaša: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, broj putovnice, broj mobitela, e-mail i veličinu majice. Hodočasnici u Asiz moraju imati biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine ili biometrijsku putovnicu Republike Hrvatske, a maloljetnici i pismenu punomoć roditelja (punomoć na ime: Antonio Baketarić, JMBG 1308994153747, serijski broj putovnice B3060031).
 
Plaćanje participacije možete izvršiti na jedan od sljedećih načina: uplatom na transakcijski račun otvoren u Intesa SanPaolo banci broj 154-921-20022585-72 (Franjevački samostan sv. Ante) s naznakom „uplata za Franjevački hod“, dostaviti područnom duhovnom asistentu fra Antoniju Baketariću ili zamjenicima fra Nikoli Pejčinu i fra Ivanu Staniću.
 
Mir i dobro!
Leona Barešić, područna predsjednica
Fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo