Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 05 14 at 19.06.35

U subotu, 13. svibnja 2023. godine održan je XXIV. susret ministranata - Framin u Visokom. Projekt je bio u organizaciji vijeća Frame Bosne Srebrene. Na ovogodišnjem susretu okupilo se 360 ministranata iz 19 župa Provincije Bosne Srebrene.

Program je započeo svetom misom koju je predvodio fra Zdenko Frljić. Sve okupljene ministrante pozdravio je i fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.
Nakon svete mise i ručka, starijim sudionicima Framina bio je omogućen obilazak Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, a za one mlađe upriličeni su plesovi u sportskoj dvorani.
 
Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: kviza znanja, igara bez granica i natjecanja u stolnom tenisu.
 
Ove godine treće mjesto u kvizu znanja osvojila je župa Gorica - Livno, drugo mjesto župa Osova, a prvo mjesto je zasluženo odnijela župa Domaljevac.
Treće mjesto u stolnom tenisu osvojio je Andrija Kelava iz župe Livno, drugo mjesto Tomislav Bošnjak iz župe Rama - Šćit, a najbolji među njima je bio Petar Glavurdić iz župe Ljubunčić.
U igrama bez granica treće mjesto pripalo je župi Kiseljak, drugo župi Livno, a prvo mjesto osvojila je župa Dobrinja.
 
Susret je završio podjelom zahvalnica svim župama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Framinu, te podjelom diploma i pehara pobjedničkim župama. Zahvalni smo dragom Bogu na ovom susretu, gdje je dječja radost još jednom ispričala posebnu priču. Također, hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.
 

WhatsApp Image 2023 05 14 at 19.06.35 1

WhatsApp Image 2023 05 14 at 19.06.35 2

WhatsApp Image 2023 05 14 at 19.06.35 3

 
 
Mir i dobro!
Leona Barešić, predsjednica Frame Bosne Srebrene
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo