Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Novi Travnik 01

 

U utorak 7. ožujka 2023. godine održan je izborni kapitul u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda župe Presvetoga Trojstva Novi Travnik.

Prije samog slavlja izbornog kapitula, okupili smo se u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u 18 sati i skupa sa pukom slavili svetu Misu. Sveto misno slavlje predvodio je fra Miro Relota, područni i nacionalni duhovni asistent OFS-a, a koncelebrirali su župnik vlč. Anto Ledić (koji je zavjetovani član Franjevačkog svjetovnog reda) i kapelan vlč. Boris Plavčić. U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Miro je govorio o svetome Franji, franjevačkoj duhovnosti i Franjevačkom svjetovnom redu. Pozvao je sve da u svom svakodnevnom životu nastoje živjeti Evanđelje i da se ne boje odazvati pozivu da slijede Krista po primjeru svetoga Franje.
Nakon misnog slavlja okupili smo se u župnom domu gdje je održan izborni kapitul. Sukladno Pravilu i Generalnim Konstitucijama, kapitulom je predsjedao područni ministar Marijan Begić, a prisustvovali su područni duhovni asistent fra Miro Relota, velečasni Anto Ledić i područni doministar Nikola Taraba.
Kapitul je započeo zazivom Duha Svetoga, čitanjem ulomka iz svetog Evanđelja po Marku i uvodnom molitvom. Prije samog čina izbora, brat Marijan je sve prisutne upoznao sa službama u vijeću, te tijekom i načinom glasovanja. Sam tijek izbora je kontrolirao brat Nikola Taraba i vodio zapisnik.
 
Glasovima braće i sestara u novo vijeće OFS-a Novi Travnik izabrani su:
 
 Gordana Glavaš, ministra
 
 Olgica Marin, doministra
 
 Verica Rajić, tajnica
 
 Stojanka Čorić, rizničarka
 
 Luka Ilinković, učitelj formacije
 
 Olgica Marin, povjerenica za Framu.
 
Službeni dio slavlja kapitula završili smo molitvom za novoizabrane i zazvali Božji blagoslov na sve članove ovoga bratstva. Potom smo imali bratski susret i zakusku koju su pripremili naši vrijedni domaćini.
Hvala dragome Bogu na ovom bratskom susretu i daru zajedništva! Zahvaljujemo dosadašnjem vijeću na radu i služenju ovome bratstvu. Posebnu zahvalu upućujemo don Anti Lediću, župniku ove župe, na čiji je poticaj i osnovano ovo mjesno bratstvo. Novoizabranom vijeću želimo obilje Božjeg blagoslova, mir i ustrajnost u obnašanju službe koju su prihvatili
 
Novi Travnik 02
 

Novi Travnik 03

 

Marijan Begić, OFS

 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo