Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20221205 WA0006

U subotu. 3. prosinca 2022., u prostorijama Franjevačkog samostana u Mostaru održao se prvi sastanak povjerenstva za formaciju OFS-a u Bosni i Hercegovini. Povjerenstvo za formaciju je izabrano s ciljem pružanja jedinstvenih tema i materijala za rad svim mjesnim bratstvima.

Povjerenstvo čine:

  • Fra Miro Relota, nacionalni duhovni asistent OFS u BiH,
  • Mirela Barbarić, nacionalna povjerenica za formaciju (OFS Široki Brijeg),
  • Marija Krešić, područna povjerenica za formaciju OFS-a u Hercegovini i nacionalna doministra (OFS Mostar),
  • Ružica Čelan, područna povjerenica za formaciju OFS-a Bosne Srebrne (OFS Kreševo),
  • Ljerka Mikić (OFS Tolisa),
  • Ivana Alpeza (OFS Mostar) i
  • Antonia Primorac (OFS Humac).

 

Nakon molitve i uvodnog pozdrava, nacionalna povjerenica za formaciju objasnila je zadaću i svrhu povjerenstva te su članovi međusobno razmatrali teme koje su predložene na međunarodnoj razini, a koje su prethodno proučili. Odlučeno je teme prilagoditi potrebama bratstava u BiH te ih povezati s proslavom 800. obljetnice postojanja Franjevačkih mjesta. Po prvi put će se na nivou cijele države donijeti jedinstven prijedlog tema za godinu dana za sva mjesna bratstva.

Detalje oko naziva tema i same materijale bratstva će zaprimiti uskoro te će moći s radom krenuti u sljedećoj kalendarskoj godini.

 

Izložili su se i drugi prijedlozi za rad na poboljšanju same formacije te je dogovorena daljnja suradnja i komunikacija izabranog povjerenstva.

 

Uz službeni dio, članovi su se uspjeli i družiti te tako bolje upoznati. Nadamo se da će, uz Božju pomoć, ideja i cilj zaživjeti među bratstvima te podignuti zajedništvo i jedinstvo među svim bratstvima u BiH.

 

Mir i dobro!

 

Antonia Primorac, OFS Humac

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo