Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Rama 04 12 2022

04.12.2022. godine, na drugu nedjelju Došašća, održan je izborni kapitul mjesnoga bratstva OFS Rama-Šćit. 

 

Kapitulom je predsjedao područni ministar brat Marijan Begić, u prisustvu područnog duhovnog asistenta fra Mire Relote i mjesnog duhovnog asistenta fra Mije Džolana.

 

Na samom početku sve nas je kratko pozdravio gvardijan samostana na Šćitu, fra Andrija Jozić, zaželio uspjeh u radu kapitula i potakao sve članove OFS-a da nastave živjeti Evanđelje po primjeru svetoga Franje. Potom je fra Mijo Džolan pozdravio sve prisutne, rekao nekoliko osnovnih informacija o mjesnom bratstvu OFS-a Rama-Šćit, naglasivši da ovo bratstvo trenutno prolazi kroz ne baš laka vremena jer je u vrijeme korone umrlo 12 braće i sestara, a neki od članova su zapali u neko stanje apatije. Sve je pozvao da se pouzdaju u Gospodina i potom smo se pomolili kako za pokojne, tako i za žive članove bratstva. Bratstvu se kratko obratio i fra Miro, sve pozdravio i pozvao da nastave biti nasljedovatelji svetoga Franje i nositi svjetlo Kristovo svim ljudima. Brat Marijan je svima još jednom ponovio koja je uloga mjesnoga vijeća, pojasnio tijek izbora, te se zahvalio dosadašnjoj ministri i ostalim članovima vijeća na obavljanju njihove službe.

 

Izbori su održani prema tijeku kako to propisuje Obrednik OFS-a, a na službe u novo vijeće izabrani su:

 

- Antonija Bilić, ministra

- Ana Ćališ, doministra

- Ivan Šekelja, učitelj formacije

- Milka Ćališ, tajnica

- Mare Pločkinjić, rizničarka

- Mirjana Šekelja, povjerenica za Framu.

 

Nakon izbora pomolili smo se za svu izabranu braću i sestre, primili blagoslov i uputili se do Ramskog križa gdje smo se slikali. Potom smo se okupili u prostorijama Kuće mira na zakusci koju su pripremili naši vrijedni domaćini. Bogu dragom hvala za ovaj dar bratskog susreta i zajedništva!

 

Novoizabranom vijeću želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost u obnašanju službe koju su prihvatili.

 

Marijan Begić, OFS

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo