Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

NB 001

Obitelj - mjesto stvaranja čovjeka

 

Frama i Franjevački svjetovni red MB Nova Bila su 18.rujna 2022.g. u suradnji sa župom Nova Bila realizirali prvi dio projekta "Dan obitelji" u prostorijama župe.

 Susret je započeo molitvom sv. Krunice i sv. Misom u 11,00 sati . Nakon sv. Mise i prigodnog domjenka, uslijedilo je predavanje mr. fra Mogomira Kikića, župnika župe Nova Bila na temu "Komunikacija u obitelji". Kroz predavanje nazočni su mogli dobiti više vrijednih informacija o tome što je komunikacija, svjesnost važnosti i uloge komunikacije u obitelji danas, do spoznaje kako osobno komuniciram i ako je potrebno promijeniti vlastiti komunikacijski stil. Zašto je dobro znati  dobro komunicirati, odgovor nalazimo u rezultatima dobre komunikacije: uspješno prenesena informacija drugoj osobi, iskazivanje vlastitog mišljenja i osjećaja, izgrađivanje odnosa i povjerenja, razrješavanje konflikata, postizanje dogovora i još mnogi drugih benefita. 

Dobrom komunikacijom u obitelji stvaramo zdravo okružje za sve njene članove, posebice djecu koja rastu i razvijaju se, jer čovjek više nauči u prvim godinama života  u obitelji, nego kasnije kroz cijeli život.

Drugi dio  projekta realiziran je 13.studenog 2022.godine u domu za stare osobe "Otac Kristofor"  u Novoj Biloj. Susret smo započeli slavljem svete Mise koju je predslavio fra Mogomir Kikić. Nakon sv. Mise  proveli smo vrijeme u zajedničkom druženju, razgovoru i pjesmi sa štićenicima Doma. Tom prigodom darovali smo ih slikama Božanskog milosrđa, budući da svakodnevno u 15,00 sati mole Krunicu Božanskog Milosrđa. Slike će krasiti njihove sobe.

Ovim drugim susretom obitelji na našoj župi imali smo za cilj podizanje svijesti o vrijednosti obitelji i svakog njenog člana, socijalnu uključenost osoba treće životne dobi u obitelji i Domovima za stare osobe, međugeneracijsku solidarnost i međusobno povezivanje članova župe. 

Projekt je financirao NCM "Ivan Pavao 2." Sarajevo, kojima ovim putem zahvaljujemo.

NB 004

NB 005

 

Mirjana Biljaka, OFS

 

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo